ILT Inläsningstjänst Utredningsarbete vid läs- och skrivsvårigheter och dyslexi

Populär kurs byter namn

Utredningsarbete vid läs- och skrivsvårigheter och dyslexi

Med ett något modifierat innehåll är uppskattade ”Kartläggning och åtgärder vid dyslexi” tillbaka. Kursen ger dig metoder att hitta och kartlägga personer med läs- och skrivsvårigheter och dyslexi och vänder sig till dig som vill ha förhöjd kompetens inom området.

Upplägg och omfattning

Vi träffas i Hammarby Sjöstad, Stockholm, för föreläsningar och diskussionsseminarier där praktisk tillämpning varvas med teori. Mellan kurstillfällena får kursdeltagarna uppgifter att genomföra som diskuteras vid undervisningstillfällena. Kursen avslutas med redovisning av deltagarnas egna utredningar. Syftet med kursen är att du självständigt ska kunna genomföra pedagogiska läs- och skrivutredningar.

Nya datum kommer under 2020!

Allt det här lär du dig mer om

  • Språkutveckling
  • Läsinlärning/läsprocessen
  • Skrivning och stavning
  • Läsförståelse
  • Dyslexi, engelska och matematik
  • Dyslexi och flerspråkighet
  • Test och testtolkning

Administrativa frågor

Kursavgiften är 18 000 kronor (ex. moms). ILT Inläsningstjänsts abonnemangskunder får delta för 13 000 kronor (ex. moms). I avgiften ingår allt kursmaterial som behövs, dock inte frivilligt fördjupningsmaterial. I avgiften ingår inte resa och logi. Lunch och kaffe ingår på kursdagarna.

Vid frågor, kontakta kursadministratör Therése Wistedt på telefon 073-267 27 47 eller hör av er direkt till kursledare Anna Fouganthine på telefon 070-290 83 03.

Intresseanmälan till kursen

Vi har just nu inga fler kurstillfällen planerade men anmäl gärna ditt intresse så återkommer vi när det är dags igen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!