Studiestöd på modersmål

Språket är nyckeln till kunskap

Studiestöd på modersmål är mer än bara översättningar – det är pedagogiska bearbetningar på elevens modersmål i form av ljudböcker till välkända läromedel från Gleerups, Natur & Kultur, Liber och Sanoma. 

Tjänsten är ett unikt komplement till läromedel som idag används av flerspråkiga elever i grundskolan och på gymnasiets yrkesprogram vård och omsorg, barn och fritid eller fordon och transport

Se vårt utbud här

Syftet med Studiestöd på modersmål

Språket är nyckeln till kunskap och skolframgång. Studiestöd på modersmål kan underlätta för elever med annat modersmål. I den här filmen berättar vi vad Studiestöd på modersmål är och vad som är syftet med studiestödet.

Studiestödet kan underlätta elevens lärande

Genom att lyssna på sina läromedel på modersmålet ökar förståelsen för innehållet. När eleven förstår innehållet blir det också enklare att ta till sig kunskap, och möjligheten till lärande ökar. Eleven lär sig svenska begrepp samtidigt som modersmålet utvecklas och stärks.

Vid användande av Studiestöd på modersmål kan också elevens familj involveras i större grad i skolgången. Det ökar chanserna för att eleven ska nå uppsatta mål och klara sin skolgång.

Studiestödet är framtaget i enlighet med skolverkets rekommendationer för studiehandledning.

Så här fungerar Studiestöd på modersmål

Vill du få bättre koll på hur Studiestöd på modersmål är uppbyggt? Den här filmen ger dig snabbt all information du behöver.

Används i 238 av Sveriges 290 kommuner

Samma undervisning – på egna villkor

  • Använd samma läromedel för alla elever 
  • Skapar större frihet för eleven – kompletterar elevens stöd från studiehandledare
  • Studiestöd på modersmål främjar både modersmålet och svenskan
  • Eleven har själv tillgång till tjänsten var som helst och när som helst

Målgruppen för Studiestöd på modersmål

Den här filmen berättar om vilka som kan dra nytta av Studiestöd på modersmål och ger dessutom lite tips på hur man kan använda det.

Få mer information eller testa i 30 dagar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

GDPR

Du är trygg hos oss!
Läs mer här