Pilot ny digital boktjänst

We want you!

Bidra med din kompetens och erfarenhet när vi utvecklar vår nya tjänst! Brinner du för läsning i förskoleklass, låg- och mellanstadiet? Vi söker pilotklasser som tillsammans med oss vill utveckla vår nya digitala skönlitterära boktjänst (heter nu Polyglutt skola) under hösten. För att den ska bli så bra som möjligt behöver vi många piloter!

200 000 förskolebarn i 133 kommuner älskar ILT Inläsningstjänsts digitala bilderbokstjänst och den har visat sig vara lika populär i F–3. Nu utvecklar vi tjänsten för hela grundskolan. Häng med i utvecklingsprojektet, vi börjar med F–6 – anmäl dig idag!

 

circle-large-outline-T40
circle-large-outline-O40

Att vara pilot innebär:

  • Få tillgång till tjänsten kostnadsfritt mellan 20 augusti och 31 januari
  • Använd tjänsten med dina elever och samla in feedback
  • Ta emot utskick om nytt innehåll och nya funktioner som testas i klassen
  • Svara på två enkäter, en i oktober och en i januari

Vi kommer fylla på tjänsten med böcker under pilotperioden och du och dina elever får vara med och tycka till om utbud och funktioner. Satsningen görs i två faser. Vi börjar med piloter för F–6 och vidareutvecklar senare för 7–9.

 

Detta får du tillgång till:

Tjänsten har över 1 200 böcker så som kapitelböcker, lättlästa böcker, faktaböcker och bilderböcker – allt i en och samma tjänst. Har du elever med annat modersmål? I tjänsten finns bilderböcker inlästa på upp till 50 språk.

Appen finns att ladda ner till lärplattor via App Store och Google Play samt till nyare Chromebooks (som stödjer Android-appar via Google Play).

”Polygutt är ett bra verktyg att använda både i hem och skola. Att läsa med öronen är lika viktigt som att läsa med ögonen – passa på och låt alla elever få pröva detta! Tänk dessutom vilken möjlighet Polygutt är för våra nyanlända elever! Genom denna resurs kan de lyssna på texter på sitt modersmål och för föräldrar till barn med ett annat modersmål än svenska som kan lyssna på böcker tillsammans med sina barn.”

Marie Trapp, lärare 1–7 Släbro skola i Nyköping

Ja – jag vill vara pilot!

Dina och dina elevers inloggningsuppgifter skickas runt den 20 augusti.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!