Vanliga frågor om Polyglutt

Polyglutt family

Du kan skapa upp till 5 profiler. Du kan ta bort och redigera existerande profiler.

Du är alltid välkommen att kontakta vår kundsupport. Vi har öppet helgfria vardagar mellan klockan 8:00-16:30. Du når vår kundsupport via kundsupport@inlasningstjanst.se eller 08-556 115 50

Läs mer om hur du köper Polyglutt genom att gå till följande länk https://app.ilteducation.se/signup

Du är alltid välkommen att kontakta vår kundsupport. Vi har öppet helgfria vardagar mellan klockan 8:00-16:30. Du når vår kundsupport via kundsupport@inlasningstjanst.se eller 08-556 115 50

Genom att trycka på knappen ”språk” uppe till höger kan du välja att endast se titlar på specifika textspråk eller ljudspråk. Detta filtrerar hela beståndet så att du enklare kan navigera bland våra böcker. Du kan t.ex. filtrera på ett språk och kombinera detta med en kategori för att hitta specifika böcker på de språken du önskar.

Dels kan du få fram åldersspecifika böcker via våra fördefinierade kategorier, välj ”kategorier” i menyraden för att se vad du har för alternativ.

Men du kan också filtrera på hela beståndet genom att trycka på knappen ”ålder” uppe till höger, till vänster om jordgloben. Här kan du sätta ett span av åldrar du vill ska synas i biblioteket. Allt därefter kommer att vara förfiltrerat på detta åldersspan. Kom ihåg att ändra tillbaka spannet om du inte önskar få en filtrering.

Ja, du kan välja mellan 3 språk i appen (svenska, nordsamiska och engelska) samt 9 språk på webben (svenska, nordsamiska, tyska, engelska (UK), engelska, norska (bokmål), norska (nynorsk), finska, och franska.

För att välja språk trycker du på knappen längst upp till höger och fäller ut sidomenyn. Välj ”inställningar”, ”välj språk” och välj språket du önskar.

För små korta klipp och guider kan du kika in vår Akademi: https://www.inlasningstjanst.se/akademi/polyglutt-forskola/

Vi jobbar ständigt med att utveckla Polyglutt. Vi vill gärna ha in dina önskemål för att kunna göra tjänsten ännu bättre! Saknar du ett språk, en särskild bok eller har du ett förslag på en ny funktion i appen? Skicka in dina önskemål i formuläret så får vår produktavdelning ta del av dina idéer. Länk: https://docs.google.com/forms/d/1hldIgnUKnSyZWxVotSOzONBSyKfY7CiOuY6zsnYWNl4/edit

Det går att använda Polyglutts webbversion, app.Polyglutt.se med din Chromebook. Men du kan även ladda ner appen om din Chromebook har stöd för Android-appar. Sök efter appen i Google Play store på din Chromebook.

I denna lista kan man se vilka modeller som ska stödja Android-appar från Google Play:

https://www.chromium.org/chromium-os/chrome-os-systems-supporting-android-apps

Ibland kan det vara nödvändigt att först aktivera Google Play på enheten.

Du behöver ha version 5.0 eller senare för att kunna använda Polyglutt.

Både telefon och platta går att använda.

iPhone
Kräver iOS 9.3 eller senare.

iPad
Kräver iPadOS 9.3 eller senare.

iPod touch
Kräver iOS 9.3 eller senare.

Mac
Kräver macOS 11.0 eller senare

Om du vill söka efter t.ex. en specifik bok eller en författare, gå till sökrutan (”Sök bland alla böcker”) och börja skriva det du vill söka efter. T.ex. om du vill söka efter ”katt” skriv in katt och välj från sökresultaten som kommer upp eller välj ”Sök”.
Det går att söka på bland annat: boktitel, författare, illustratör, förlag, språk, kategori, bokhylla och sökord. (Sökord är nyckelord från böckerna.)

Sökningen skiljer sig mellan appen och webben. I appen får du förslag på sökträffar, det får du inte på webben.

Kategorier är grupperingar av böcker, t.ex. böcker om djur finns i kategorin ”Djur”, böcker om vänskap i kategorin ”Vänskap” etc. Här finns alla böcker som är taggade med respektive kategori.

Du når kategorierna genom att välja ”Kategorier”, till höger om ”Sök”-rutan i appen och i den övre menun på webben. När du valt en kategori visas böckerna som ingår i kategorin längst ned på sidan.

Du kan också söka på kategorier i sökrutan (”Sök bland alla böcker”), sök på t.ex. ”Familj”. I appen kan du då välja kategorin Familj i sökresultatet som visas, men inte i webbersionen. Där får du träffarna direkt.

I sökfunktionen finns det även ytterligare kategorier, t.ex. ”Empati”.

”Språkhyllorna visar samtliga böcker på de olika språk som finns
i Polyglutt, t.ex. alla böcker som finns på albanska visas i
språkhyllan ”Albanska”. När man öppnar en bok från en språkhylla börjar det
språket läsas upp först, ej svenska. QR-koder som skapas via språkhyllor öppnar boken på det språket du har valt, ett smidigt sätt att leda användare in i rätt bok på rätt språk.”

Bokhyllor är utvalda böcker inom olika teman eller ämnesområden. T.ex. i bokhyllan ”Vänskap” finns ett urval av böcker som passar temat ”Vänskap”. Det kan dock finnas fler böcker som handlar om vänskap i Polyglutt, dessa kan man i så fall hitta i ”Sök bland alla böcker” och i ”Kategorier” (”Vänskap”).

Du loggar ut från kontot genom att klicka på menyikonen, de tre vågräta strecken längst upp till vänster, som du kan se när du är vid bokhyllorna. Välj där ”Logga ut användare”. Logga ut kan du också göra genom att klicka på ikonen som har en stjärna. Välj därefter ”Logga ut”.

När du laddat ner appen Polyglutt och öppnar upp den hamnar du på en inloggningssida. Skriv in de inloggningsuppgifter du har fått och välj ”Logga in”. Du kan också logga in på vår webbversion enligt samma förfarande, på app.Polyglutt.se. Då behöver du inte installera en app.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!