Begreppafilmer ILT Inläsningstjänst

Begreppafilmer – korta flerspråkiga filmer

Begreppafilmer förklarar nyckelbegrepp

Vad sägs om att starta en lektion om fotosyntes med en kort film som förklarar nyckelbegrepp som eleven behöver förstå? Eller låta eleverna använda tjänsten på egen hand för självstudier eller som repetition inför ett prov? Låt flerspråkiga elever se och lyssna på filmerna på sitt eget språk!  

 

circle-large-outline-T40
circle-large-outline-O40

Filmer för alla!

ILT Inläsningstjänst gör nu film för skolan på flera språk. Utgångspunkten är det centrala innehållet i kursplanerna för åk 4-6 och 7-9 i NO, SO och Matematik. Filmerna passar alltifrån vetgiriga barn på mellanstadiet till gymnasieelever och vuxna som behöver stärka sina grundkunskaper i ämnet.

Alla filmer ingår utan extra kostnad i tjänsten Begreppa. Alla som har tillgång till tjänsten ser nu utbudet av filmer växa fram, månad för månad och vi är nu uppe i över 200 filmer. Och vi tänker fortsätta!

Nyheter i Begreppa

Nyheter för 2020

Arbetet med att fylla på filmbiblioteket fortsätter under 2020 och vi kommer att kunna erbjuda många nya filmer. Nyheter för 2020 är filmer i matematik och filmer för mellanstadiet, två efterlängtade nyheter! Finns nu i Begreppa.

Quiz, begrepp och fördjupning

Till varje Begreppafilm finns en begreppslista med förklaringar till de nyckelord som filmerna tar upp. Listan kan också översättas till de sex olika språken. Quizfrågor på svenska hjälper eleven att testa sina kunskaper. Och direktlänkar från filmen till aktuellt avsnitt i Begreppaguider och inlästa läromedel skapar möjlighet till fördjupning.

Utgår från eleven – och verkligheten

Varje film startar med en elevnära fråga. Detta för att göra innehållet meningsfullt och satt i sitt sammanhang. Filmernas bildspråk har ett tydligt syfte; filmklipp visar exempel på människor och aktuella miljöer och animationer förklarar komplexa samband och förlopp. Under filmens gång syns centrala nyckelbegrepp tydligt.

Undertexter och berättarröst – på sex olika språk

Filmerna finns på sex olika språk: svenska, engelska, arabiska, somaliska, dari och tigrinja. Eleven väljer själv vilket språk hen vill ha på undertext och berättarröst. Med stöd från filmerna lär sig eleven ämnets nyckelbegrepp och stärker både svenskan och sitt eget modersmål. Titta på filmen intill för att se hur det går till.

Kvalitetssäkrade utbildningsfilmer

ILT står bakom hela produktionen av Begreppafilmerna – från manus till färdig film. Våra manusförfattare är lärare och läromedelsförfattare med stor kännedom om vår målgrupp. Manusen faktagranskas och produceras sedan av externa produktionsbolag som får pedagogisk feedback på bildval, tempo och tydlighet.

Testa Begreppa i 30 dagar

För dig som arbetar inom utbildning.

Logga in på inlasningstjanst.se för att se om du redan har tillgång till tjänsten Begreppa. I menyn högt upp ser du Begreppaloggan. Kan du klicka på loggan och se filmerna har du tillgång till tjänsten, annars är du varmt välkommen att fylla i formuläret för att prova kostnadsfritt i 30 dagar. Tack!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!