Begreppafilmer ILT Inläsningstjänst

Begreppafilmer – korta flerspråkiga filmer

Begreppafilmer förklarar nyckelbegrepp

Vad sägs om att starta en lektion om fotosyntes med en kort film där du lyfter nyckelbegrepp eleven behöver förstå. Eller ”flippa klassrummet” och ge filmer i läxa innan lektionen. Eleven kan också använda Begreppafilmerna för självstudier, repetition eller inför prov. Låt eleverna se och lyssna på sitt eget språk! 

 

För åk 7-9 – och fler!

ILT Inläsningstjänst gör nu film för skolan på flera språk, till att börja med inom sju ämnen. Utgångspunkten är det centrala innehållet i kursplanen för åk 7-9. Filmerna passar givetvis även bra för vetgiriga barn på mellanstadiet, eller gymnasieelever som behöver stärka sina grundkunskaper i ämnet.

Alla filmerna ingår utan extra kostnad i tjänsten Begreppa. Alla som har tillgång till tjänsten ser nu utbudet av filmer växa fram, månad för månad och vi är nu uppe i 200 filmer. Och vi tänker fortsätta!

Nyheter under 2020

Nyheter för 2020

Arbetet med att fylla på filmbiblioteket fortsätter under 2020 och vi kommer kunna erbjuda många nya filmer. Nyheten är filmer för matematik! Vi kommer också börja producera filmer för mellanstadiet under året. Två efterlängtade nyheter!

Utgår från eleven – och verkligheten

Varje film startar med en elevnära fråga. Detta för att göra innehållet meningsfullt och satt i sitt sammanhang. Filmens bildspråk har ett tydligt syfte; fotografier beskriver den vardag eleven känner igen, och animationer förenklar komplexa förlopp. Under filmens gång syns nyckelbegrepp tydligt. Eleven lär sig dem i sitt sammanhang, allt för att lättare begripa.

Läs på svenska – lyssna på arabiska

Filmerna finns på svenska, engelska, arabiska, somaliska, dari och tigrinja. Eleven väljer själv om hen vill se undertexten på svenska och lyssna på tigrinja, eller tvärt om. Med filmerna lär sig eleven nyckelbegrepp och stärker både svenskan och sitt eget modersmål. Titta på filmen intill för att se hur det går till.

Testa Begreppa i 30 dagar

För dig som arbetar inom utbildning.

Logga in på inlasningstjanst.se för att se om du redan har tillgång till tjänsten Begreppa. I menyn högt upp ser du Begreppaloggan. Kan du klicka på loggan och se filmerna har du tillgång till tjänsten, annars är du varmt välkommen att fylla i formuläret för att prova kostnadsfritt i 30 dagar. Tack!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!