Begreppa – läromedelsguider och filmer

Begreppa
– Greppa språket. Klara ämnet.

Begreppa ger varje elev en chans att skina! Den digitala tjänsten förklarar skolspråkets begrepp och nyckelord på ett sätt som gör det lättare att förstå. Med Begreppa får skolan ett verktyg som ger alla elever, oberoende av olikheter i bakgrund och skolsituation, mera jämlika förutsättningar till att förstå och uppnå målen i läroplanen.

Dina elever får hjälp på flera sätt:

  • Flerspråkiga filmer ger förförståelse och repetition

  • Quizar visar att eleven förstått begreppen

  • Fördjupning – filmerna länkar till aktuellt avsnitt i boken (Inlästa Läromedel)

  • Läromedelsguider för elever med annat modersmål

Gör som 257 kommuner använd Begreppa i din klass!

 

 

circle-large-outline-T40
circle-large-outline-O40

Filmer för alla

Hur fungerar fotosyntesen? Vad firar hinduer under högtiden Diwali? Demokrati – vad innebär det? Med våra korta introduktionsfilmer i Begreppa breddar vi tjänsten till alla elever. Filmerna går igenom centrala begrepp i NO, SO, matematik, teknik, svenska, svenska som andra språk samt vård och omsorg. Vi är nu uppe i över 550 filmer.

Filmer med berättarröst och undertexter på olika språk

Berättarröst och undertexter finns på språken: svenska, engelska, norska, finska, polska, tigrinja, arabiska, somaliska, dari, thai och ukrainska. Många filmer har även undertexter på ryska.

Från ukrainare till ukrainare!
Under våren utökade vi Begreppa med filmer på ukrainska i både text och ljud, där eleven hör en inläsare förklara modersmålet.

Begreppa är för hela din klass

 

Quiz, begrepp och fördjupning

Till varje film finns en begreppslista med förklaringar till de nyckelord som filmerna tar upp. Listan kan också översättas till nio olika språk. Quizfrågor på svenska hjälper eleven att testa sina kunskaper. Fördjupning – filmerna länkar till aktuellt avsnitt i läromedelsguiden och i Inlästa Läromedel.

Läromedelsguider

En studiehandledare på skolan har inte möjlighet att hjälpa alla elever på rätt nivå när varje elev behöver det. Därför finns Läromedelsguider på modersmål, en studiehandledare ”i örat”, dygnet runt, på elevens eget modersmål. Läromedelsguiden ger eleven en guidning genom läromedlet klassen jobbar med, kapitel för kapitel, moment för moment, på språken arabiska, somaliska, dari/persiska och tigrinja.

Ge dina flerspråkiga elever ett unikt verktyg för att förstå läromedlet, utveckla sina ämneskunskaper på svenska och modersmålet, och lyckas i skolan. Läromedelsguiderna motsvarar Skolverkets riktlinjer för studiehandledning.

Testa Begreppa i 30 dagar

För dig som arbetar inom utbildning.

Logga in på inlasningstjanst.se för att se om du redan har tillgång till tjänsten Begreppa. I menyn högt upp ser du Begreppaloggan. Kan du klicka på loggan och se filmerna har du tillgång till tjänsten, annars är du varmt välkommen att fylla i formuläret för att prova kostnadsfritt och utan bindningstid i 30 dagar. Tack!

Vill hela din skola prova på Begreppa? Kontakta oss via kundsupport@inlasningstjanst.se

Obs, notera att Begreppa enbart kan köpas av skolor, kommuner och koncerner.
Du behöver inte registrera dig för en testperiod om du redan har tjänsten.

 

Redo för nästa steg? Vi hjälper dig!

Kontakta någon av våra säljare för att få hjälp i beslutsprocessen. Vi finns här för dig!

Kontakta oss via therese.wistedt@inlasningstjanst.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!