Begreppa – läromedelsguider och filmer

Begreppa
– Greppa språket. Klara ämnet.

En flerspråkig lärarresurs som stöttar elever i förståelsen av centrala begrepp i skolarbetet. Tjänsten består av flerspråkiga filmer, quizar, begreppslistor samt läromedelsguider på olika modersmål. Begreppa gör att eleverna förstår!

240 kommuner har redan valt Begreppa och ger sina elever möjlighet att enkelt, roligt och lustfyllt ta till sig kunskap via guider och filmer.

circle-large-outline-T40
circle-large-outline-O40

Filmer för alla

Hur fungerar fotosyntesen? Vad firar hinduer under högtiden Diwali? Demokrati – vad innebär det? Med våra korta introduktionsfilmer i Begreppa breddar vi tjänsten till alla elever. Berättarröst och undertexter finns på språken: svenska, engelska, tigrinja, arabiska, somaliska och dari. Filmerna går igenom centrala begrepp i NO, SO och matematik. Vi är nu uppe i 300 filmer och snart kommer bland annat filmer om vård och omsorg.

Ämneskunskaper på modersmål

Föreställ dig att du har svenska som modersmål och har precis flyttat till Egypten. I skolan är alla läromedel på arabiska. Du håller på och lär dig arabiska men kan inte ämnesorden på ditt nya språk. Hur ska du nu hänga med i skolan? Med stöd från filmerna och läromedelsguider lär sig eleven ämnets nyckelbegrepp och stärker både svenskan och sitt eget modersmål.

Quiz, begrepp och fördjupning

Till varje film finns en begreppslista med förklaringar till de nyckelord som filmerna tar upp. Listan kan också översättas till de sex olika språken. Quizfrågor på svenska hjälper eleven att testa sina kunskaper. Direktlänkar från filmen till aktuellt avsnitt i läromedelsguiden och inlästa läromedel skapar även möjlighet till fördjupning.

Läromedelsguider

En studiehandledare på skolan har inte möjlighet att hjälpa alla elever på rätt nivå när varje elev behöver det. Därför finns Läromedelsguider, en studiehandledare ”i örat”, dygnet runt, på elevens eget modersmål. Tjänsten ger eleven en guidning genom läromedlet klassen jobbar med, kapitel för kapitel, moment för moment. Samma bok har guidning på flera språk. Ge dina flerspråkiga elever ett unikt verktyg för att förstå läromedlet.

Syftet är att ge eleven större möjligheter att lyckas i skolan och att utveckla ämneskunskaper, både på modersmålet och på svenska. Läromedelsguiderna motsvarar Skolverkets riktlinjer för studiehandledning. Via läromedelsguiderna har eleven också tillgång till läromedlet inläst på svenska. De finns även på arabiska, somaliska, dari/persiska och tigrinja.

Testa Begreppa i 30 dagar

För dig som arbetar inom utbildning.

Logga in på inlasningstjanst.se för att se om du redan har tillgång till tjänsten Begreppa. I menyn högt upp ser du Begreppaloggan. Kan du klicka på loggan och se filmerna har du tillgång till tjänsten, annars är du varmt välkommen att fylla i formuläret för att prova kostnadsfritt och utan bindningstid i 30 dagar. Tack!

Vill hela din skola prova på Begreppa? Kontakta oss via kundsupport@inlasningstjanst.se

 

Redo för nästa steg? Vi hjälper dig!

Kontakta någon av våra säljare för att få hjälp i beslutsprocessen. Vi finns här för dig!

Kontakta oss via therese.wistedt@inlasningstjanst.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!