Begreppa logga

Begreppa – läromedelsguider och filmer

Begreppa
– Greppa språket. Klara ämnet.

Begreppa ger varje elev en chans att skina! Den digitala tjänsten förklarar skolspråkets begrepp och nyckelord på ett sätt som gör det lättare att förstå. Med Begreppa får skolan ett verktyg som ger alla elever, oberoende av olikheter i bakgrund och skolsituation, mera jämlika förutsättningar till att förstå och uppnå målen i läroplanen.

257 kommuner har redan valt Begreppa till sina elever. Tjänsten består av flerspråkiga filmer, quizar, begreppslistor samt läromedelsguider på olika modersmål.

 

 

circle-large-outline-T40
circle-large-outline-O40

Filmer för alla

Hur fungerar fotosyntesen? Vad firar hinduer under högtiden Diwali? Demokrati – vad innebär det? Med våra korta introduktionsfilmer i Begreppa breddar vi tjänsten till alla elever. Berättarröst och undertexter finns på språken: svenska, engelska, norska, finska, polska, tigrinja, arabiska, somaliska, dari och thai. Filmerna går igenom centrala begrepp i NO, SO, matematik, teknik, svenska samt vård och omsorg. Vi är nu uppe i 500 filmer.

Ämneskunskaper på modersmål

Föreställ dig att du har svenska som modersmål och har precis flyttat till Egypten. I skolan är alla läromedel på arabiska. Du håller på och lär dig arabiska men kan inte ämnesorden på ditt nya språk. Hur ska du nu hänga med i skolan? Med stöd från filmerna och läromedelsguider lär sig eleven ämnets nyckelbegrepp och stärker både svenskan och sitt eget modersmål.

 

Quiz, begrepp och fördjupning

Till varje film finns en begreppslista med förklaringar till de nyckelord som filmerna tar upp. Listan kan också översättas till de sex olika språken. Quizfrågor på svenska hjälper eleven att testa sina kunskaper. Direktlänkar från filmen till aktuellt avsnitt i läromedelsguiden och inlästa läromedel skapar även möjlighet till fördjupning.

Läromedelsguider

En studiehandledare på skolan har inte möjlighet att hjälpa alla elever på rätt nivå när varje elev behöver det. Därför finns Läromedelsguider på modersmål, en studiehandledare ”i örat”, dygnet runt, på elevens eget modersmål. Läromedelsguiden ger eleven en guidning genom läromedlet klassen jobbar med, kapitel för kapitel, moment för moment, på språken arabiska, somaliska, dari/persiska och tigrinja.

Ge dina flerspråkiga elever ett unikt verktyg för att förstå läromedlet, utveckla sina ämneskunskaper på svenska och modersmålet, och lyckas i skolan. Läromedelsguiderna motsvarar Skolverkets riktlinjer för studiehandledning.

Testa Begreppa i 30 dagar

För dig som arbetar inom utbildning.

Logga in på inlasningstjanst.se för att se om du redan har tillgång till tjänsten Begreppa. I menyn högt upp ser du Begreppaloggan. Kan du klicka på loggan och se filmerna har du tillgång till tjänsten, annars är du varmt välkommen att fylla i formuläret för att prova kostnadsfritt och utan bindningstid i 30 dagar. Tack!

Vill hela din skola prova på Begreppa? Kontakta oss via kundsupport@inlasningstjanst.se

Obs, notera att Begreppa enbart kan köpas av skolor, kommuner och koncerner.
Du behöver inte registrera dig för en testperiod om du redan har tjänsten.

 

Redo för nästa steg? Vi hjälper dig!

Kontakta någon av våra säljare för att få hjälp i beslutsprocessen. Vi finns här för dig!

Kontakta oss via therese.wistedt@inlasningstjanst.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!