Begreppa logga

Begreppa – guider och filmer

Greppa ämnet – på flera språk

Begreppa är en tjänst som redan används av 244 kommuner. Nu får ni även ett mervärde i form av filmer utan att betala mer!

Begreppa är det nya konceptnamnet för det som tidigare hette Studiestöd på modersmål. I konceptet ingår Begreppafilmer – korta filmer som förklarar nyckelbegrepp på flera språk – och Begreppaguider. Konceptet gör det lätt att greppa både det centrala innehållet och läromedlet!

Begreppaguider – muntlig guidning

En studiehandledare på skolan har inte möjlighet att hjälpa alla elever på rätt nivå när varje elev behöver det. Därför finns Begreppaguider – en studiehandledare ”i örat”, dygnet runt, på elevens eget modersmål. Tjänsten ger eleven en guidning genom läromedlet klassen jobbar med, kapitel för kapitel, moment för moment. Samma bok har guidning på flera språk.

Läs mer om Begreppaguiderna →

Begreppafilmer – förförståelse för alla

Hur fungerar fotosyntes? Vad menas med växthuseffekten? Demokrati – vad innebär det? Med vår nya filmsatsning i Begreppa breddar vi tjänsten till alla elever. Förutom språken från tidigare Studiestöd på modersmål görs filmerna även på svenska och engelska. Och fler språk kan det bli. Alla har nytta av förförståelse för nyckelbegrepp i ämnet. Och många gillar film!

Vi är nu uppe i 200 filmer, och vi tänker fortsätta! Nyheter under 2020 blir filmer i matematik och filmer för mellanstadiet. Håll utkik!

Läs mer om Begreppafilmerna →

Begreppa – både film och ljud

Vårt flerspråkiga koncept rymmer både film och ljud. Dessutom kopplar vi tjänsten direkt till etablerade läromedel från flera förlag. Med Begreppa får eleverna både förförståelse och fördjupning. Nyheten är film, och hela konceptet är så mycket mer än film!

Testa Begreppa i 30 dagar

För dig som arbetar inom utbildning.

Logga in på inlasningstjanst.se för att se om du redan har tillgång till tjänsten Begreppa. I menyn högt upp ser du Begreppaloggan. Kan du klicka på loggan och se filmerna har du tillgång till tjänsten, annars är du varmt välkommen att fylla i formuläret för att prova kostnadsfritt och utan bindningstid i 30 dagar. Tack!

 

Redo för nästa steg? Vi hjälper dig!

Kontakta någon av våra säljare för att få hjälp i beslutsprocessen. Vi finns här för dig!

Kontakta oss via therese.wistedt@inlasningstjanst.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!