Begreppa logga

Begreppa – guider och filmer

Greppa ämnet – på flera språk

Begreppa är en tjänst som redan används av 244 kommuner. Nu får ni även ett mervärde i form av filmer utan att betala mer!

Begreppa är det nya konceptnamnet för det som tidigare hette Studiestöd på modersmål. I konceptet ingår Begreppafilmer – korta filmer som förklarar nyckelbegrepp på flera språk – och Begreppaguider (Studiestöd på modersmål). Konceptet gör det lätt att greppa både det centrala innehållet och läromedlet!

Begreppaguider – muntlig guidning

En studiehandledare på skolan har inte möjlighet att hjälpa alla elever på rätt nivå när varje elev behöver det. Därför finns Begreppaguider (tidigare Studiestöd på modersmål) – en studiehandledare ”i örat”, dygnet runt, på elevens eget modersmål. Tjänsten ger eleven en guidning genom läromedlet klassen jobbar med, kapitel för kapitel, moment för moment. Samma bok har guidning på flera språk.

Läs mer om Begreppaguiderna →

Begreppafilmer – förförståelse för alla

Hur fungerar fotosyntes? Vad menas med växthuseffekten? Demokrati – vad innebär det? Med vår nya filmsatsning i Begreppa breddar vi tjänsten till alla elever. Förutom språken från tidigare Studiestöd på modersmål görs filmerna även på svenska och engelska. Och fler språk kan det bli. Alla har nytta av förförståelse för nyckelbegrepp i ämnet. Och många gillar film!

Planen för 2019 är 200 filmer, och vi tänker fortsätta!

Läs mer om Begreppafilmerna →

Begreppa är blended learning

Vårt flerspråkiga koncept rymmer både film och ljud. Dessutom kopplar vi tjänsten direkt till etablerade läromedel från flera förlag. Med Begreppa får eleverna både förförståelse och fördjupning. Nyheten är film, och hela konceptet är så mycket mer än film!

Testa Begreppa i 30 dagar

För dig som arbetar inom utbildning.

Logga in på inlasningstjanst.se för att se om du redan har tillgång till tjänsten Begreppa (f.d Studiestöd på modersmål). I menyn högt upp ser du Begreppaloggan. Kan du klicka på loggan och se filmerna har du tillgång till tjänsten, annars är du varmt välkommen att fylla i formuläret för att prova kostnadsfritt och utan bindningstid i 30 dagar. Tack!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ha tålamod!

Våra tjänster kan upplevas lite långsamma för tillfället. Vi arbetar på problemet och hoppas lösa det snart.