ILT Inläsningstjänst

Bli en mästare på att sätta in rätt stöd

Åtgärder och interventioner vid läs- och skrivsvårigheter och dyslexi

Kursen ger dig fördjupade kunskaper om åtgärder och interventioner. Utifrån tolkning och analys får du prova att genomföra olika interventioner samt kunskap i att mäta interventionseffekter.

Upplägg och omfattning

Vid tre tillfällen träffas vi i Hammarby Sjöstad, Stockholm, och diskuterar och planerar interventioner tillsammans. Interventionerna genomförs sedan på deltagarnas arbetsplatser med möjlighet till kontinuerlig handledning. Vid det andra tillfället gör vi en avstämning och vid sista tillfället diskuteras och analyseras effekten av interventionerna. Syftet med kursen är att du ska kunna planera åtgärder som kan förebygga, träna och kompensera för elevers lässvårigheter och dyslexi.

Datum

18-19 september
23-24 oktober
4-5 december

Allt det här lär du dig mer om

  • Interventionsforskning
  • Genomförande av interventioner
  • Åtgärdsmodeller
  • Testteori
  • Tolkning av utredningar
  • Dyslexi och komorbiditet

Administrativa frågor

Kursavgiften är 18 000 kronor (ex. moms). ILT Inläsningstjänsts abonnemangskunder får delta för 11 000 kronor (ex. moms). I avgiften ingår allt kursmaterial som behövs, dock inte frivilligt fördjupningsmaterial. I avgiften ingår inte resa och logi. Lunch och kaffe ingår på kursdagarna.

Vid frågor, kontakta kursadministratör Therése Wistedt på telefon 073-267 27 47 eller hör av er direkt till kursledare Anna Fouganthine på telefon 070-290 83 03.

Anmälan till kursen

Kursanmälan är bindande.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ha tålamod!

Våra tjänster kan upplevas lite långsamma för tillfället. Vi arbetar på problemet och hoppas lösa det snart.