ILT Inläsningstjänst

Bli en mästare på att sätta in rätt stöd

Åtgärder och interventioner vid läs- och skrivsvårigheter och dyslexi

Kursen ger dig fördjupade kunskaper om åtgärder och interventioner. Utifrån tolkning och analys får du prova att genomföra olika interventioner samt kunskap i att mäta interventionseffekter.

Upplägg och omfattning

Vi träffas i Hammarby Sjöstad, Stockholm, och diskuterar och planerar interventioner tillsammans. Interventionerna genomförs sedan på deltagarnas arbetsplatser med möjlighet till kontinuerlig handledning. Vid det andra tillfället gör vi en avstämning och vid sista tillfället diskuteras och analyseras effekten av interventionerna. Syftet med kursen är att du ska kunna planera åtgärder som kan förebygga, träna och kompensera för elevers lässvårigheter och dyslexi.

Nya datum kommer under 2020!

Allt det här lär du dig mer om

  • Interventionsforskning
  • Genomförande av interventioner
  • Åtgärdsmodeller
  • Testteori
  • Tolkning av utredningar
  • Dyslexi och komorbiditet

Administrativa frågor

Kursavgiften är 18 000 kronor (ex. moms). ILT Inläsningstjänsts abonnemangskunder får delta för 13 000 kronor (ex. moms). I avgiften ingår allt kursmaterial som behövs, dock inte frivilligt fördjupningsmaterial. I avgiften ingår inte resa och logi. Lunch och kaffe ingår på kursdagarna.

Vid frågor, kontakta kursadministratör Therése Wistedt på telefon 073-267 27 47 eller hör av er direkt till kursledare Anna Fouganthine på telefon 070-290 83 03.

Intresseanmälan till kursen

Vi har just nu inga fler kurstillfällen planerade men anmäl gärna ditt intresse så återkommer vi när det är dags igen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!