Barn i grundskolan gillar digitala läromedel

Pedagogiska verktyg för grundskolan

Bli läraren dina elever minns

Pedagogiska verktyg för grundskolan kan hjälpa dig att göra skillnad för dina elever. Som lärare har du en viktig roll i dina elevers utveckling i språket. Våra pedagogiska tjänster hjälper dig i ditt dagliga arbete.

circle-large-outline-T40
circle-large-outline-O40

Pedagogiska hjälpmedel – för alla elever

Att undervisa elever med behov av extra stöd i klassrummet ställer stora krav på lärare. När tiden är knapp blir utmaningen ännu större.

Läsförmågan är avgörande för barnens framtid och hur de lyckas vidare i skolan. Därför är tjänster som kartläggning av klassens läsförmåga och alternativ till traditionella läromedel viktiga. Våra tjänster anpassade för grundskolan ger dig fler möjligheter att främja studieglädje och arbeta proaktivt för att förebygga att elever halkar efter i undervisningen.

Vi har tjänster för de allra yngsta i förskolan upp till vuxenutbildningen. Beroende på vilken ålder du undervisar och vilken typ av stöd dina elever behöver hittar du olika verktyg nedan som låter dina elever växa i sin skolgång.

Polyglutt skola – en flerspråkig pedagogisk boktjänst för F-6

Snart finns en ljudbokstjänst med bilderböcker, faktaböcker, lättlästa böcker och kapitelböcker inlästa på upp till 52 språk utöver svenska. Med Polyglutt skola kan dina elever upptäcka böcker på sitt modersmål. Arbeta med Polyglutt i storklass, individuellt eller i grupp, till exempel genom att läsa först och lyssna sedan.

Inlästa läromedel – extra bra för elever med läs- och skrivsvårigheter

Alla elever kan använda Inlästa läromedel som komplement i undervisningen. Oavsett ämne hittar du titlar som ger eleverna möjlighet att lyssna på sina läromedel. Via vår app eller webben får eleverna fri tillgång till alla våra titlar och kan använda tjänsten när och var de vill.

Begreppa inkluderar fler elever i klassen

Begreppa är det nya konceptnamnet för det som tidigare hette Studiestöd på modersmål. I konceptet ingår Begreppafilmer – korta filmer som förklarar nyckelbegrepp på flera språk – och Begreppaguider. Konceptet gör det lätt att greppa både det centrala innehållet och läromedlet!

Begreppaguider integrerat i Gleerups digitala läromedel

Fler och fler skolor arbetar med digitala läromedel, därför har vi Begreppaguider integrerat i digitala läromedel. Med ett enkelt klick direkt i det digitala läromedlet kommer eleven åt sina guider.

Vill du bli kontaktad av en kundansvarig?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!