Begreppa är öppen vårterminen ut

Nu finns ukrainska som språk till våra Begreppa filmer. Begreppa är en tjänst som består av flerspråkiga filmer, quiz och begreppslistor på olika modersmål. Nu med ukrainska i vår tjänst kommer det ge ett enormt mervärde för våra 257 kommuner som redan har Begreppa, samt att vi öppnar upp tjänsten gratis för alla skolor vårterminen ut.

Med Begreppa kan läraren använda samma material till alla elever och även förstå läromedlet själv, allt material finns även på svenska. I Sverige lägger vi även till ukrainska i Läromedelsguiderna. En Läromedelsguide är en pedagogisk muntlig översättning av befintliga läroböcker från de största förlagen i Sverige. (Gleerups, Liber, Sanoma, Natur och kultur m.fl.)

På veckobasis kommer 40 nya filmer att läggas till med undertexter som ett första steg och sedan tillkommer ljud på ukrainska. Till sommaren kommer 250 filmer att finnas tillgängliga på ukrainska. Vi hoppas att de är ett användbart verktyg för föräldrar att använda med sina barn, eller på skolor som tar emot ukrainska flyktingar.

På ILT Inläsningstjänst främjar vi inkludering med alla våra tjänster och vill stödja alla familjer som har fördrivits från sina hem till följd av den fortsatta humanitära krisen i Ukraina. Vi lägger därför också till 80 nya filmer per månad med ryska undertexter i Begreppa.

”Vi ser alla med förskräckelse på utvecklingen i Ukraina. Att se hur hela samhällen nu ställer om för att möta en ny flyktingvåg, direkt efter alla umbäranden efter pandemin, skapar en känsla av gemenskap och styrka i våra demokratiska samhällen. För oss på ILT Inläsningstjänst/ILT Education innebär detta också att vi snabbt behöver ställa om, framför allt i våra tjänster. Vi känner igen situationen från 2015 då svenska mottagandet blev stort och behovet av våra tjänster ökade kraftigt. Nu laddar vi med stor kraft för att möta svenska skolans behov av att stötta ukrainska elever” Jakob Skogholm VD ILT Inläsningstjänst

För att komma åt Begreppa gratis, följ länken nedan och använd dessa inloggningsuppgifter:

Begreppa: app.begreppa.se
Användarnamn: Helpukrainebegreppa
Lösenord: Peacenow

Om du har några frågor om att komma åt Begreppa, eller några problem, vänligen kontakta vår kundtjänst via kundsupport@inlsningstjanst.se så hjälper de dig gärna med din fråga.

 

 

 

 

circle-large-outline-T40
circle-large-outline-O40

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!