Önskemål om inläsning

Du som har tillgång till vår tjänst Inlästa läromedel är välkommen att lämna önskemål på inläsning av läromedel samt övrig litteratur som används i undervisningen.

I formuläret nedan lämnar du detta önskemål om inläsning. Om boken läses in är det helt kostnadsfritt för er, men däremot finns vissa kriterier för vilka böcker vi läser in.

Vi tar gärna emot önskemål om vilka läromedel och språk vi bör göra Läromedelsguider på. Dessa ligger sedan till grund för prioritering av framtida produktioner.

Vi utgår från följande kriterier vid urval:

att ett läromedel är obligatoriskt i ämnesundervisningen

att ett läromedel önskas av ett flertal skolor

att den skönlitteratur som önskas inläst är obligatorisk

 

Önskemål om inläsning kan behöva avslås:

om boken inte finns att tillgå för inläsning.

om boken har utgått ur förlagets sortiment

om en senare upplaga av boken redan finns inläst.

om boken till största delen består av bilder eller sakregister/tabellregister.

 

Om vi inte har avtal med ett förlag för att producera en bok finns ändå möjligheten att läsa in boken som talbok för elever som har talboksrättigheter.

 

När ett läromedel uppfyller kriterier för inläsning som talbok behöver boken skickas till oss inför produktion. Retur av boken i ursprungligt skick kan inte alltid garanteras då boken kan behöva bearbetas inför produktionen.

 

Varje upplaga av en publikation har ett unikt nummer, ett ISBN. ISBN står för International standard book number. Detta nummer behöver vi för att kunna identifiera det läromedel du önskar inläst. Se vår korta film om hur du söker på ISBN-nummer i vår tjänst.

 

circle-large-outline-T40
circle-large-outline-O40

Önska inläsning av en bok

Fyll i uppgifter nedan så återkopplar vi till dig inom några dagar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!