Om oss

I ett kvarts sekel har vi hjälpt elever klara sin skolgång genom att göra läromedel mer tillgängliga för elever med läs- och skrivsvårigheter och dyslexi

Inlästa läromedel är en viktig pusselbit för skolors mål att ge alla en likvärdig utbildning. Kassettband och CD-skivor har ersatts av DAISY-formatet som erbjuder användaren stora fördelar, och idag kan elever använda mobiler och läsplattor och lyssna var och när de vill.

Vi är en heltäckande leverantör av inlästa läromedel för grundskolan och gymnasiet, och vår katalog består idag av flera tusen inlästa läromedel.


Vi ger ökade möjligheter

Inlästa läromedel är fortfarande kärnan i vår verksamhet, men idag gör vi så mycket mer än så.

Studiestöd på modersmål hjälper nyanlända elever att komma in i svenska skolan.

Vår fortbildningskurs Kartläggning och åtgärder vid dyslexi vidareutbildar speciallärare och pedagoger, och varje termin håller vi kostnadsfria seminarier runt om i landet för att sprida kunskap om ämnen rörande läs- och skrivsvårigheter.

Vi intervjuar relevanta personer i våra podcasts, Dyslexiradion och Jalla skolan, och vi kommer förhoppningsvis ha fler spännande saker att bjuda på i framtiden.

Inläsningstjänst blir
ILT Inläsningstjänst

Sedan 90-talet har vi breddat oss och växt, och det är dags för oss att byta namn till något som kan rymma mer än bara inlästa läromedel.

I samband med vår nya hemsida lanserar vi nu vår nya logga och vårt nya namn – ILT Inläsningstjänst.

Våra klassiska ljudvågor har fått lämna plats för en pusselkub. Med det vill vi signalera att vår verksamhet idag består av så mycket mer än bara ljud, och att vi är en av många pusselbitar som bidrar till en positiv skolutveckling.

Jobb

Vi söker en serviceinriktad kundtjänstmedarbetare med intresse för utbildning/digitalisering av skolan

ILT Inläsningstjänst är en heltäckande leverantör av anpassade läromedel till svenska skolan, med fokus på elever med dyslexi och nyanlända elever. Vårt mål är att erbjuda alla elever en likvärdig utbildning. Vi är just nu i en spännande utvecklingsfas med en unik position på marknaden och många nya produkter framför oss. Då vår nuvarande kundtjänstmedarbetare går vidare mot nya utmaningar söker vi hennes efterträdare.

Arbetsbeskrivning

I din roll som kundtjänstmedarbetare kommer du dagligen att arbeta direkt mot kund med frågor rörande kontohantering, produktutbud, abonnemang med mera.

Du ingår i eftermarknadsgruppen som idag, utöver kundtjänst, består av en eftermarknadskoordinator och tre utbildare. Du kommer arbeta i ett team med fokus på kvalitet, enkelhet och öppenhet. I vår starka tillväxt värnar vi om vår prestigelöshet, teamkänsla och arbetsglädje.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

 • tidigare erfarenhet av kundtjänst eller liknande servicearbeten
 • god datorvana och erfarenhet av Office-paketet
 • gymnasieutbildning samt
 • behärskar svenska i tal och skrift.

För att utföra arbetet på bästa sätt krävs det att du är en tekniskt intresserad problemlösare. Du är professionell i alla kundkontakter och har förmågan att agera trevligt och förtroendeingivande även i stressiga situationer.

Du strävar efter att alltid ge kunden en bra kundupplevelse och trivs med både telefon, mejl och chatt som arbetsverktyg. Du formulerar dig tydligt och har förmågan att kommunicera, i både tal och skrift. Eftersom tjänsten innebär mycket kontakter, både interna och externa, krävs det att du har god samarbetsförmåga.

Det faller dig lätt att prioritera och skapa struktur i ditt arbete. Kan du även hantera flera system och växla mellan olika arbetsuppgifter utan att tappa fokus kommer du att bli en uppskattad kollega och kundtjänstmedarbetare.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en bred och omväxlande tjänst på ett växande och framgångsrikt företag.

Omfattning och placering

Heltid 100%, 40 h/vecka under kundtjänsts normala öppettider. Placering i våra trevliga lokaler i Hammarby Sjöstad.

Lön

Fast lön enligt överenskommelse samt deltagande i vårt rörliga bonussystem.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan, som du skickar till jobb@inlasningstjanst.se senast 2017-05-25. I ämnesraden skriver du ANSÖKAN KUNDTJÄNST.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Kontaktuppgifter

Vid frågor gällande tjänsten kontakta Mette Brolinson
mette.brolinson@inlasningstjanst.se | 0708 – 46 41 45.

Fackliga representanter är Therese Wistedt | therese@inlasningstjanst.se | 0725 - 34 91 22 och Jonathan Hultén | jonathan@inlasningstjanst.se | 0725 - 22 48 19.

Vi söker en driven säljare med intresse att förändra skolvärlden

ILT Inläsningstjänst är en heltäckande leverantör av anpassade läromedel till svenska skolan, med fokus på elever med dyslexi och nyanlända elever. Vårt mål är att erbjuda alla elever en likvärdig utbildning. Vi är just nu i en spännande utvecklingsfas med en unik position på marknaden och många nya produkter framför oss. Efterfrågan på produkter är stor varför vi utökar vår säljavdelning.

 • Har du en passionerad drivkraft för försäljning
 • Är du nyfiken på att hitta kreativa lösningar för att få till affärer?
 • Har du ett stort intresse för skolutveckling?
 • Vill du arbeta mot kommuner, skolledare, friskolor och lärare?

Ditt arbete hos oss innebär att:

 • Proaktivt hitta affärsmöjligheter
 • Bearbeta kunder genom hela säljprocessen
 • Närvara vid mässor och aktivt presentera våra tjänster för olika beslutsfattare
 • Vara flexibel och förändringsbenägen

Vi erbjuder dig:

 • Ett spännande arbete med korta beslutsvägar
 • Arbete i ett härligt säljteam i en öppen atmosfär och stort driv
 • Roligt på jobbet
 • Möjligheten att göra skillnad för våra kunder

Vi ser gärna att du:

 • Har erfarenhet av försäljning
 • Har förståelse för utbildningsbranchen
 • Är resultatinriktad
 • Brinner för utmaningarna i säljarbetet

Du utgår från våra trevliga lokaler i Hammarby Sjöstad. Resor och övernattningar ingår i tjänsten. Du rapporterar till marknads- och försäljningschef. Vid frågor kontakta Alexandra Blomberg, marknads- och försäljningschef, 070-383 00 62.

Vi välkomnar dig att skicka in din ansökan med CV och personligt brev till alexandra.blomberg@inlasningstjanst.se senast den 1 maj 2017.

Urvalsarbete och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Vi söker en teamorienterad utvecklare som brinner för utbildning

Vill du arbeta i ett agilt team på ett företag vars produkter hjälper tiotusentals elever och studenter varje dag?

Är du är en lagspelare som vill driva på teamet inom ditt specialområde; frontendutveckling och arkitektur i Javascript, men också kan arbeta med backendutveckling? Då skulle du förmodligen trivas väldigt bra hos oss på ILT Inläsningstjänst. Vi befinner oss i en spännande fas, där vi inför en tjänsteorienterad arkitektur med en rikare kundupplevelse. För att nå dit behöver vi stärka oss inom frontendutveckling.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som utvecklare i ett litet självorganiserande team som kör Scrum "by the book". Teamet har helhetsansvar för den publika webben, backendtjänsterna, tillhörande servrar samt arkitektur. Som utvecklare med fokus på frontend är du den i teamet som är mest insatt i olika Javascript-ramverk, HTML/CSS samt tillhörande ekosystem och arkitektur. Du har således stor frihet att påverka teknikstacken. Backendkoden är skriven i PHP och du behöver kunna hantera den, eftersom inte alla projekt kräver frontendutveckling.

För närvarande handlar mycket av teamets arbete om att skriva mer testbar och testad kod, kontinuerlig integration samt övergång till en tjänsteorienterad arkitektur och Docker.

Om dig

Du har jobbat tillräckligt länge för att kunna ta ansvar inom ett teknikområde, i detta fall frontendutveckling och arkitektur och du vet hur man arbetar i ett team. Du löser helst problem i grupp och kommunicerar gärna kring ditt arbete.

Ett agilt arbetssätt känns naturligt för dig och du trivs med att arbeta i ett mindre team, där alla hjälps åt och man hugger i där det behövs. Du värderar kvalitet: skriver enhetstester, gillar clean code och refaktoriserar vid behov. Vill du stärka dig inom dessa områden finns det mycket stöd att tillgå. Vi tror att du följer utvecklingen i branschen och vill gärna applicera det du lär dig i ditt dagliga arbete. Dina idéer uppmuntras och implementeras om möjligt.

Ditt starkaste område är frontendutveckling i Javascript, men du behärskar även PHP (vårt backendspråk) eller Perl, och kan röra dig genom hela stacken ner till databasnivå.

För att lyckas i tjänsten behöver du

 • Kunskaper och dokumenterad erfarenhet av frontendutveckling, med t ex Angular, Polymer eller React
 • Kunskaper inom backendutveckling i PHP eller eventuellt Perl
 • Vilja att arbeta i ett tvärfunktionellt team
 • Behärska svenska språket flytande i tal och skrift

Meriterande är

 • Erfarenhet av att ha jobbat med Scrum, Kanban eller XP
 • Unix/Linux-kunskaper
 • Erfarenhet av Wordpress
 • Något hobbyprojekt, på t ex GitHub, som vi kan titta på

Om ILT Inläsningstjänst

ILT Inläsningstjänst är en heltäckande leverantör av anpassade läromedel till svenska skolan, med fokus på elever med dyslexi och nyanlända elever. Vårt mål är att erbjuda alla elever en likvärdig utbildning. Vi är just nu i en spännande utvecklingsfas med en unik position på marknaden och många nya produkter framför oss.

Ansökan

Ansökan med CV samt frågor gällande tjänsten skickas till Alexander Tarlinder | alexander.tarlinder@inlasningstjanst.se | 08 - 556 115 50

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande.

Fackliga representanter är Therese Wistedt | therese@inlasningstjanst.se | 0725 - 34 91 22 och Jonathan Hultén | jonathan@inlasningstjanst.se | 0725 - 22 48 19.

Inläsare: Facklitteratur, engelska

Vi söker personer med brytningsfri brittisk eller amerikansk engelska för inläsning av fack- och kurslitteratur på högskolenivå inom följande områden:

 • Biologi
 • Data
 • Ekonomi
 • Fysik
 • Humaniora
 • Kemi
 • Matematik
 • Medicin

Högskoleutbildning eller arbetslivserfarenhet inom något av dessa områden är meriterande. Inläsningsarbetet sker huvudsakligen i våra inspelningsstudior i Hammarby Sjöstad, Stockholm.

Välkommen med din ansökan till jobb@inlasningstjanst.se

Märk ansökan "Engelsk facklitteratur".

Bifoga ditt CV tillsammans med ett två-tre minuter långt röstprov där du läser utdrag ur en engelskspråkig facktext. Den tekniska kvalitén är inte så viktig, du kan använda t ex din telefon eller dator.


Inläsare: Facklitteratur, svenska

Vi söker personer för inläsning av fack- och kurslitteratur på högskolenivå inom följande områden:

 • Kemi
 • Fysik
 • Ekonomi
 • Data
 • Humaniora
 • Biologi
 • Matematik
 • Medicin

Högskoleutbildning eller arbetslivserfarenhet inom något av dessa områden är meriterande. Inläsningsarbetet sker huvudsakligen i våra inspelningsstudior i Hammarby Sjöstad, Stockholm.

Välkommen med din ansökan till jobb@inlasningstjanst.se

Märk ansökan "Svensk facklitteratur".

Bifoga ditt CV tillsammans med ett två-tre minuter långt röstprov där du läser utdrag ur en svenskspråkig facktext. Den tekniska kvalitén är inte så viktig, du kan använda t ex din telefon eller dator.