Nyheter

Vilken fantastisk respons! När användandet ökar med 5300% kan allting hända.

I dessa extraordinära tider när Sveriges skolor planerar inför eventuell hemundervisning vill vi på ILT bidra med något positivt i en svår situation. Förra fredagen valde vi därför att öppna vi upp vår tjänst Polyglutt skola för landets elever. Vi gav även föräldrar till förskolebarn möjligheten att läslyssna på kvalitetslitteratur i Polyglutt på hemmaplan och utforska läslusten tillsammans. Gensvaret har varit över all förväntan!

Vi gjorde det möjligt att logga in på två sätt. Dels gav vi access till alla som redan hade användarkonton hos oss, något som trots att det var enkelt och smidigt ändå var ett omfattande projekt då våra kunder i dagsläget omfattar 286 av landets 290 kommuner. För övriga skapade vi ett konto som alla skulle kunna använda, och det tog inte lång tid innan vi fick problem.

Kreativiteten i hur man kan missbruka ett gemensamt konto visste inga gränser. Många av våra medarbetare jobbade hårt hela lördagen för att snabbt radera bokhyllor och användarprofiler som skapades med en vokabulär vi nog bör lämna därhän. Efter många svettiga timmar lyckades våra utvecklare till slut hindra de störande momentens framfart och vi kunde äntligen pusta ut och gå och lägga oss.

När en utmaning var löst kom nästa. Redan under söndagen såg vi intresset öka och på måndagen var trycket på våra tjänster mycket stort. ILT har verksamhet i fem länder och då vi öppnat upp vår tjänst i samtliga ökade användningen markant. Sveriges siffror hade näst intill fördubblats, och i Finland var ökningen hela 5300%! Den tekniska kapaciteten sattes med andra ord på ordentliga prov även den.

Många kloka idéer hos våra utvecklare har gjort att vi snabbt kunnat bygga bort flaskhalsar och hitta nya lösningar. Kundsupport har regelbundet besvarat frågor och löst problem. Vi har oavbrutet besvarat kommentarer i sociala medier. Alla har hjälpts åt och gjort allt för att barn och föräldrar, elever och lärare ska få en uppleva Polyglutt på ett bra sätt. Nya tider skapar nya utmaningar och ett fantastiskt engagemang på ett företag som vårt. Allt fungerar återigen som det ska, och med en händelserik vecka i bagaget ser vi nu fram emot en ny!

Vad häftigt det är att vara VD på ett företag där man kan göra skillnad för landets förskolor och skolor. Tack alla nyfikna användare för ert tålamod!

Jakob Skogholm, VD ILT Inläsningstjänst

Jakob Skogholm - ILT Inläsningstjänst

Jakob Skogholm – ILT Inläsningstjänst

Här kan du läsa mer om hur du tar del av detta