Nyheter

Polyglutt och Polylino skola är nu tillgängliga för ukrainska flyktingar att använda gratis i Sverige

Som svar på den fortsatta humanitära krisen i Ukraina har vi beslutat att öppna upp våra flerspråkiga digitala boktjänster för barn och ungdomar, Polyglutt och Polylino skola, för ukrainska familjer som anländer till Sverige för att använda gratis. Ukrainska flyktingar kommer därmed att få tillgång till alla våra böcker gratis, inklusive de som kan lyssnas på på ukrainska.

Varför vi väljer att göra detta, Jakob Skogholm VD: ”På ILT Inläsningstjänst främjar vi inkludering och vill säkerställa att vi ger alla lika tillgång till utbildning. Under dessa aldrig tidigare skådade tider är detta vårt sätt att erbjuda hjälp och stöd till de familjer som har det svårt.”

Böcker och litteratur kan vara ett bra verktyg att använda med barn och ungdomar när man pratar om svåra ämnen och svårhanterade känslor. Med Polyglutt och Polylino skola kommer familjer att kunna få tillgång till tusentals böcker, av vilka många är tillgängliga att lyssna på på flera språk, inklusive ukrainska. Båda tjänsterna kan nås med en smartphone, surfplatta (Android & iOS) och dator.

Vi kommer att öppna upp tjänsten på samma sätt även i Finland, Norge, Tyskland, UK, USA och Kanada.

För att komma åt Polyglutt och Polylino skola gratis, följ länkarna nedan och använd dessa inloggningsuppgifter:

Polyglutt förskola
Användarnamn: HelpUkraine
Lösenord: Peacenow

Webbversion
iOS
Android

Polylino skola
Användarnamn: HelpUkraineschool
Lösenord: Peacenow

Webbversion
iOS
Android

I Polyglutt och Polylino skola har vi skapat en ny bokhylla som heter ”flykt” med böcker som vi tror att du kan tycka är särskilt bra att använda för att prata med barn och unga i dessa svåra tider. Om du vill hitta de böcker som är tillgängliga att lyssna på ukrainska, välj helt enkelt språkhyllor inom tjänsterna och scrolla ner på sidan tills du hittar ukrainska.

Om du har några frågor om att komma åt våra tjänster, eller något annat problem uppstår, vänligen kontakta vår kundtjänst via kundsupport@inlasningstjanst.se så hjälper de dig gärna med din fråga.