Nyheter

Nominera en modersmålslärare till Årets språkliga eldsjäl 2019

Idag på världsbokdagen öppnar nomineringen för Årets eldsjäl 2019, ett pris som instiftades 2018 av Lärarnas Riksförbund och ILT Inläsningstjänst för att uppmärksamma det viktiga arbete som modersmålslärare gör runt om i Sverige.

”Genom sitt sätt att inkludera alla elever oavsett språk, sitt fokus på ständig utveckling och med sin förmåga att inspirera andra lärare är Tiyodora Abdulahad Årets språkliga eldsjäl 2018.”

Det var juryns motivering av förra årets Språkliga eldsjäl – Tiyodora Abdulahad, Scheeleskolan i Köping som blev nominerad av kollegan Anna Peterle.
Förskolan och skolan har i uppdrag att ge barn och elever möjlighet att utveckla både det svenska språket och det egna modersmålet. Läs- och skrivförmågan i modersmålet överförs till andraspråket, något som gör att språkutvecklingen går snabbare.

Genom nomineringen Årets språkliga eldsjäl vill Lärarnas Riksförbund och ILT Inläsningstjänst lyfta yrkesrollen och visa på goda exempel.

”Jag tycker att det är roligt att vi modersmålslärare lyfts fram på det här sättet. Mycket av vårt arbete sker i det tysta. Många modersmålslärare jobbar på flera skolor samtidigt och får svårt att känna sig hemma någonstans. När jag fick priset blev jag chockad! Jag har fått ny energi som lärare och känner mig motiverad att fortsätta jobba och fortsätta att lära mig nya saker med iPad och digitala läromedel”, säger Tiyodora Abdulahad, utsedd till Årets språkliga eldsjäl 2018.

Har du en kollega som ger det lilla extra i sin lärarroll och som du skulle vilja lyfta? Nominera en modersmålslärare till Årets språkliga eldsjäl 2019. Vinnaren och den som lämnat nomineringen får två gemensamma dagar på Bokmässan med biljetter för skolspåret (26-27 september, resa och övernattning ingår) samt ett årsabonnemang på en av flerspråkiga tjänsterna Polyglutt förskola, Polyglutt skola eller Begreppa (tidigare Studiestöd på modersmål). Alla som nominerar får som tack välja ett 30-dagars demokonto på någon utav tjänsterna.

Nomineringen sker fram till 25 augusti 2019 och vinnaren meddelas strax därefter. Prisutdelningen sker på Bokmässan 27 september.

Nominera på Facebook i kommentarsfältet på inlägget eller på nomineringssidan.

För mer information kontakta:
Alexandra Blomberg
Marknads- och försäljningsdirektör
ILT Inläsningstjänst
Mobil: 070-383 00 62
E-post: alexandra.blomberg@inlasningstjanst.se

Helena Linge
Kommunikationschef
Lärarnas Riksförbund
Mobil: 070-215 10 15
E-post: helena.linge@lr.se