NyheterIntervjuer

Hurra – nu har alla barn i Hofors kommuns förskolor tillgång till Polyglutt!

Hofors kommun har valt att ge alla sina förskolor tillgång till Polyglutt. Vi frågade Petter Danielsson, IKT-pedagog på elevhälsan, varför de valde Polyglutt som den digitala bilderbokstjänst kommunen ville arbeta med.

”Vi valde Polyglutt av flera olika anledningar. Dels så har vi ett par driftiga pedagoger som jobbar med språkutvecklande arbetssätt som fått upp ögonen för tjänsten och för att den är estetiskt väldigt tilltalande. Det kändes även som att det var väldigt hög kvalité på både böcker och ljud. Vi har redan tillgång till inlästa läromedel via er för våra elever i skolan så det kändes bra att få en tjänst även för våra förskolor.

Så fort vi fick se hur tjänsten såg ut och fungerade var vi sålda. Om användarna/pedagogerna känner sig nöjda så är vi mycket närmare målet med att produkten kommer användas.”

Vilka fördelar ser du med att alla era förskolor nu har tillgång till Polyglutt?
”Likvärdigheten stärks! Det ska inte handla om att man växer upp och har ”tur” eller ”otur” med vad som finns på närmaste förskola. Sen är det en stor fördel att få ett enkelt och intressant bibliotek där barn kan möta språk på sitt eget modersmål.”

Nu har 57 kommuner valt att teckna avtal för Polyglutt, något vi är väldigt glada för! Det innebär att 56 783 barn på förskolor runt om i Sverige har möjlighet att utforska språk och litteratur på sitt modersmål.

 
 

Få mer information om Polyglutt eller testa i 30 dagar