Nyheter

Därför är Alkottens förskola positiva till Polyglutt

Alkottens förskola i Linköpings kommun är en av många förskolor som har haft ett demokonto för vår tjänst Polyglutt. Vi fick chansen att prata med pedagogen Fanny Bergström om hur förskolan använt Polyglutt och deras upplevelse av tjänsten.

Hur kommer det sig att ni tecknade ett demokonto för Polyglutt?
På vår förskola har vi ett biblioteksprojekt där bibliotekarien på skolan Vikingstad är involverad. Skolan använder sig av ILT Inläsningstjänst och på så sätt kom hon i kontakt med Polyglutt och tipsade oss.

Vad gjorde er nyfikna på tjänsten?
Att kunna ha tillgång till många bra böcker och även tillgång till böcker på olika språk.

Hur har ni arbetat med Polyglutt?
Vi har tre avdelningar på vår förskola och alla har fått tillgång till demokontot. Alla har tyckt att det varit bra och använt Polyglutt i både samlingar och i den fria leken.

Har ni lyssnat på andra språk?
Vi har inte många barn med andra språk. Vi har ett barn som pratar serbiska och det fanns tyvärr inte. Så mest har vi lyssnat på svenska men vi har även lyssnat på andra språk för att höra hur det låter.

Hur ofta har ni använt tjänsten?
Vi har använt Polyglutt nästintill dagligen.

Vilken nytta tycker ni att Polyglutt har gett er?
Mest nytta har vi fått genom att använda oss av Polyglutt i boksamtal och det är bra att det finns handledning för det i appen, om man tycker det är svårt. Även att skapa ett lugn bland barnen. Lugna stunder för barnen är viktiga då det stressas mycket i vardagen.

Hur har barnen tyckt att det har varit att använda Polyglutt?
Barnen har tyckt att Polyglutt har varit väldigt bra, att de har kunnat lyssna på böcker och fått välja själva. De har verkligen samtalat med varandra om vems tur det är att bläddra och vems tur det är att välja bok. Barnen har spontant kommit fram och frågat om de kan får låna iPaden och lyssna på en bok. Det har även skapat ett större intresse för böcker.

Är det något med Polyglutt som har överraskat er?
Det mest konkreta har varit med de böcker som har frågor i slutet som är kopplade till boken. Barnen har spontant själva börjat svara på dessa frågor. Även utbudet av böcker har överraskat oss.

Om ni har berättat för andra pedagoger att ni använder Polyglutt, vad har ni fått för reaktioner?
Jag berättade på våra förskollärarträffar om Polyglutt och hur mycket vi har uppskattat att få prova i 30 dagar. Många blev nyfikna och ansökte på en gång. Jag tänkte även mejla cheferna om Polyglutt så de kan sprida till alla förskolor.

Skulle ni rekommendera andra att använda Polyglutt och i så fall varför?
Jag skulle verkligen rekommendera Polyglutt och gör det så fort jag får chansen! Vi tycker att tjänsten är så enkel att förstå sig på. Polyglutt har skapat ett lugn i barngruppen som man ofta inte ser. Vi tycker även om att den är uppdelad i kategorier och att man kan skapa egna bokhyllor efter exempelvis sina egna teman.

 

 

 Vill din förskola testa Polyglutt i 30 dagar?

Fyll i dina uppgifter nedan. Vi skickar inloggningsuppgifterna till dig inom några dagar. Provperioden gäller en gång per förskola.

Vill ni fortsätta att använda tjänsten efter provperioden – kontakta kundsupport@inlasningstjanst.se för priser och ytterligare information.

  • Vi skickar inloggningsuppgifterna till din testperiod inom några dagar. Provperioden gäller en gång per förskola. Vill ni fortsätta att använda tjänsten efter provperioden – kontakta kundsupport@inlasningstjanst.se.