Årets språkliga eldsjäl

Har du en kollega som ger det lilla extra i sin lärarroll och som du skulle vilja lyfta? Nominera en modersmålslärare till Årets språkliga eldsjäl. Vinnaren tilldelas priset den 3 november på Lärkraft på Stockholmsmässan och i samband med prisutdelningen får vinnaren även ett paket för två personer som inkluderar resa till Stockholm, hotell och middag. Vinnaren får även årsabonnemang på en av de fler­språkiga tjänsterna Polyglutt förskola, Polyglutt skola eller Begreppa.

Nomineringen är stängd och årets vinnare är nu utsedd! Utmärkelsen Årets språkliga eldsjäl 2021 tilldelas modersmålsläraren Agustín Riverol för hans kompetens, engagemang och passion för modersmålsundervisning och det spanska språket. Agustín Riverol arbetar på Språkcentrum i Stockholm, som tillhandahåller modersmålsundervisning till skolor i Stockholm. Läs mer här! 

circle-large-outline-T40
circle-large-outline-O40

Agustín Riverol, blev

Årets språkliga eldsjäl 2021!

Läs mer här.

Vikten av modersmålslärare

Både förskolan och skolan har i uppdrag att ge barn och elever möjlighet att utveckla både det svenska språket och sitt modersmål.

Modersmålslärare är en avgörande pusselbit för barn och elevers språkutveckling, och lärarna är även viktiga för att öka barns självkänsla samt ge barn och ungdomar känslan av delaktighet i det svenska samhället. Samarbetet mellan lärare och modersmålslärare är viktigt för att sammanlänka eventuella kulturella skillnader mellan nyanlända elever och skolan. Detta eftersom modersmålsläraren oftast kommer från samma kulturområde som eleven och därmed har en förståelse för elevens bakgrund.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!