Nominera en modersmålslärare till Årets språkliga eldsjäl

Har du en kollega som ger det lilla extra i sin lärarroll och som du skulle vilja lyfta? Nominera en modersmålslärare till Årets språkliga eldsjäl. Vinnaren tilldelas priset den 3 november på Lärkraft på Stockholmsmässan och i samband med prisutdelningen får vinnaren även ett paket för två personer som inkluderar resa till Stockholm, hotell och middag. Vinnaren får även årsabonnemang på en av de fler­språkiga tjänsterna Polyglutt förskola, Polyglutt skola eller Begreppa.

Alla som nominerar får som tack välja ett 30-dagars demokonto på någon av tjänsterna ovan. Juryn består av representanter från ILT Inläsningstjänst och Lärarnas Riksförbund.

För att uppmärksamma det viktiga arbete som modersmålslärare gör runt om i Sverige vill Lärarnas Riksförbund och ILT Inläsningstjänst lyfta yrkesrollen genom att visa på goda exempel genom nomineringen Årets språkliga eldsjäl. Du kan nominera en kollega från och med den 12 maj och fram till den 19 september.

circle-large-outline-T40
circle-large-outline-O40

Vikten av modersmålslärare

Både förskolan och skolan har i uppdrag att ge barn och elever möjlighet att utveckla både det svenska språket och sitt modersmål.

Modersmålslärare är en avgörande pusselbit för barn och elevers språkutveckling, och lärarna är även viktiga för att öka barns självkänsla samt ge barn och ungdomar känslan av delaktighet i det svenska samhället. Samarbetet mellan lärare och modersmålslärare är viktigt för att sammanlänka eventuella kulturella skillnader mellan nyanlända elever och skolan. Detta eftersom modersmålsläraren oftast kommer från samma kulturområde som eleven och därmed har en förståelse för elevens bakgrund.

Dina Geraki, blev

årets språkliga eldsjäl 2020!

Läs mer här.

 

Nominera till Årets språkliga eldsjäl 2021

 

  • Jag nominerar
  • Mina kontaktuppgifter