Nominera en modersmålslärare till Årets språkliga eldsjäl

Har du en kollega som ger det lilla extra i sin lärarroll och som du skulle vilja lyfta? Nominera en modersmålslärare till Årets språkliga eldsjäl. Vinnaren och den som lämnat nomineringen får två gemensamma dagar på Bokmässan 2021 (på grund av omständigheterna kring covid-19) samt ett årsabonnemang på en av de flerspråkiga tjänsterna Polyglutt förskola, Polyglutt skola eller Begreppa.

För att uppmärksamma det viktiga arbete som modersmålslärare gör runt om i Sverige vill Lärarnas Riksförbund och ILT Inläsningstjänst lyfta yrkesrollen genom att visa på goda exempel genom nomineringen Årets språkliga eldsjäl. Nomineringen pågår fram till 25 augusti 2020.

circle-large-outline-T40
circle-large-outline-O40

Vikten av modersmålslärare

Både förskolan och skolan har i uppdrag att ge barn och elever möjlighet att utveckla både det svenska språket och sitt modersmål.

Modersmålslärare är en avgörande pusselbit för barn och elevers språkutveckling, och lärarna är även viktiga för att öka barns självkänsla samt ge barn och ungdomar känslan av delaktighet i det svenska samhället. Samarbetet mellan lärare och modersmålslärare är viktigt för att sammanlänka eventuella kulturella skillnader mellan nyanlända elever och skolan. Detta eftersom modersmålsläraren oftast kommer från samma kulturområde som eleven och därmed har en förståelse för elevens bakgrund.

Vi säger grattis till Dina Geraki, vinnare av

Årets språkliga eldsjäl 2020!

Läs mer här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!