Nyheter

Nyanländas väg in i svenska skolan I april och maj kommer vi till Umeå, Borås, Karlstad, Halmstad och Norrköping tillsammans med Saima Glogic. Vi ser fram emot intressanta och lärorika kvällar. Välkommen med din anmälan! Klicka på länken för mer information
Optolexia - snabb, träffsäker screening för dyslexi av alla elever! Efter många års gedigen forskning har Optolexia utvecklat en tjänst där skolor och kommuner enkelt och snabbt kan screena alla sina lågstadieelever för dyslexi. ILT Inläsningstjänst bjuder in till ett antal seminarier för att presentera vår samarbetspartner Optolexia. Nu har du chansen att lyssna på och ställa frågor till forskare och medarbetare från företaget! Mer information och anmälningslänk hittar du här: https://www.inlasningstjanst.se/aktuellt.html
Vår populära trotjänare Kartläggning och åtgärder vid dyslexi kör vidare och vi lanserar en ny utbildning med Tiia Ojala - Att undervisa nyanlända och flerspråkiga elever. Läs mer
En något fördröjd men desto mer förbättrad version av Sweet City lanseras till våren. SvA-elever i grund- och gymnasieskolan erbjuds ett nytt och roligt sätt att lära sig svenska. Spelets uppbyggnad och utvecklingsgång är baserat på moderna teorier och forskning om andraspråksinlärning. Se en kort förhandsvisning här!
Optolexia - snabb, träffsäker screening för dyslexi av alla elever! Efter många års gedigen forskning har Optolexia utvecklat en tjänst där skolor och kommuner enkelt och snabbt kan screena alla sina lågstadieelever för dyslexi. ILT Inläsningstjänst bjuder in till ett antal seminarier för att presentera vår samarbetspartner Optolexia. Nu har du chansen att lyssna på och ställa frågor till forskare och medarbetare från företaget! Mer information och anmälningslänk hittar du här: https://www.inlasningstjanst.se/aktuellt.html
2016-05-19
Äntligen finns en ny, bättre version av vår app för iOS! App-ikonen är dessutom uppdaterad med vår nya logga. Nu går det snabbare att hoppa in och ut ur bokhyllan, och varje bok har fått en egen menyknapp för enklare hantering. Du kan följa nedladdningsförloppet för dina böcker, och du kan avbryta och sätta igång nedladdningen igen när du så önskar. På vissa enheter kan appen behöva avinstalleras och hämtas hem på nytt för att den ska fungera optimalt.
Vi letar efter erfarna studiehandledare med modersmål dari/persiska eller tigrinja. Är det du eller har du tips, läs mer här.
Nu har det åter blivit dags för vår turné med kostnadsfria seminarier rörande dyslexi. Vi riktar oss framför allt till lärare och specialpedagoger, men alla är hjärtligt välkomna. Den här gången kommer vi till:
  • Östersund 24/2
  • Umeå 25/2
  • Göteborg 2/3
  • Ljungby 3/3
Anmäl dig här
Vill du veta mer om Studiestöd på modersmål? Känner du dig nyfiken på hur det fungerar i verkligheten? Se filmen här.
Nu finns det en ny version av vår IOS-app i AppStore. Den har en förenklad navigering så att man kan trycka på varje rubrik för att få den uppläst. 
Version 2.0 finns nu ute för vår app. 

Nu finns en ny version av vår iOS-app med bra stöd för iOS8 på plats. 

Nu lanserar vi möjligheten att lyssna på inlästa läromedel och spela upp dem direkt via webben utan att ha extra program installerade på din dator! Detta gör att även skolor som använder sig av Chromebook kan läsa våra böcker med bibehållen DAISY-funktionalitet, det fungerar för alla datorer.

När eleven loggar in via webben dyker elevens bokhylla upp (samma som i appen). Därifrån kan man välja att lyssna på böckerna.  

Mer om hur man lyssnar via webbspelaren och appen hittar du här>>.

 

Elisabeth blev vår lyckliga vinnare. Läs mer om henne och tävlingen här>>.

Vill du lyssna till intressanta diskussioner kring frågor som berör dyslexi och läs- och skrivsvårigheter? Få nya insikter och utöka dina kunskaper? Då är det här podcasten för dig!

Läs mer om podcastens innehåll och hur du hittar den här.

En ny version av vår app finns tillgänglig för dig som har android. Nytt är att du kan höja och sänka hastigheten.

Vill du läsa mer om kursens innehåll och upplägg, klicka här>>.

Komplett kurs-PM och information om hur du anmäler dig hittar du här>>.

I slutet av oktober hölls en debatt på Skolforum om dyslexi och kommunernas ansvar, något som aktualiserats under hösten till följd av en Demoskopundersökning om ämnet. Undersökningen beställdes på uppdrag av Dyslexiförbundet FMLS, Föräldraföreningen för Dyslektiska Barn - FDB samt Inläsningstjänst AB. 

Vill du se ett utdrag ur debatten, klicka här>>.

Läs Demoskopundersökningen här>>.

Läs pressreleasen gällande undersökningen här>>.

Våren 2014 startar Inläsningstjänst en utbildningsverksamhet inom området läs- och skrivsvårigheter och dyslexi. Kursen är speciellt anpassad för specialpedagoger, speciallärare och andra pedagoger med motsvarande kompetens.

Komplett kurs-PM och information om hur du anmäler dig hittar du här>>.

Den 5 december finns Inläsningstjänst på Pedagogiskt café i Göteborg och visar verktyg som underlättar elevers språkutveckling. Endast ett fåtal platser återstår! För mer information och upplysningar om hur du anmäler dig, klicka här.

 

Äntligen är det dags att släppa den första versionen av vår DAISY-app som gör det möjligt för våra abonnemangskunder att ladda ner och lyssna på DAISY-böcker direkt i telefonen eller surfplattan. Denna fösta release gäller för Android - iOS är bara några veckor bort. Läs mer om hur det fungerar här.

Appen är mycket efterlängtad och kommer vara till stor glädje för de 60-talet kommuner och 100-tals skolor som tills idag har tecknat ett kommun- eller skolabonnemang på inlästa läromedel!

För att skapa debatt kring kommunernas engagemang i frågor om dyslexi, har vi tillsammans med Dyslexiförbundet FMLS och Föräldraföreningen för Dyslektiska Barn låtit Demoskop undersöka vilket ansvar som tas på kommunal nivå för att säkerställa enhetlighet mellan olika skolor i kommunerna, men också mellan kommuner.

Tillsammans presenterar vi resultatet i en gemensam debattartikel på Svenska Dagbladets Brännpunkt lördagen den 31:a augusti. Här publicerar vi den kompletta rapporten från undersökningen samt en utförligare pressrelease:

Vi hoppas med denna rapport kunna skapa en konstruktiv debatt i alla svenska kommuner om arbetet med elever med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi.

Inför skolstarten 2013 lanserar Inläsningstjänst tillsammans med samarbetspartners två nya molnbaserade produkter speciellt anpassade för elever med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi. Dessa kompletterar våra sedan länge etablerade abonnemang på inlästa läromedel, som nu också flyttar sig till molnet i och med lanseringen av vår app under hösten 2013.  

TextIT: Nu finns inte längre någon anledning att installera talsyntesprogram på elevernas datorer. Med TextIT får ni samma funktioner på alla datorer och surfplattor, utan att installera några program. Lösningen fungerar också för eleverna när de är hemma. TextIT innehåller även rättstavning och ordprediktion och är därmed ett komplett verktyg för att läsa och skriva.

Glosboken Premium: Glosboken är redan idag ett mycket spritt verktyg för glosträning bland Sveriges elever med  över 600 000 användare. Med Glosboken Premium får användarna också tillgång till ljud på glosorna vilket ytterligare stärker värdet av verktyget. Vidare finns specialfunktioner för elever med läs- och skrivsvårigheter såsom förlåtande stavning.

Är du intresserad av ovan produkter, kontakta vår kundtjänst på 08 - 556 115 50.

Nu har vi lanserat vår nya hemsida. Utöver en hel del matnyttig information kring dyslexi och en ny design så finns här många andra nyheter.

  • Tre hemsidor blir en. Tidigare hade vi tre hemsidor för våra kunder: www.inlasningstjanst.se, www.skolshoppen.se och www.daisybok.se. Nu integreras alla dessa i en sida. På så sätt blir det enklare att hitta dit man vill. Butiken heter fortfarande Skolshoppen, och dit kommer man så fort man loggar in. 
  • Även abonnemangskunder loggar in på Skolshoppen. Skolor och kommuner som har ett abonnemang på inlästa läromedel loggar också in på Skolshoppen. De behöver dock inte betala för sina  inlästa läromedel, utan beställer för nedladdning eller leverans på CD-skiva som vanligt.
  • Elevkonton för abonnemangskunder. En skola kan själv lägga upp elevkonton så att en elev själv kan ladda ner sitt inlästa läromedel. Detta underlättar för lärarna i skolorna och gör eleverna mer självgående. För mer information, klicka här>>.
  • Stöd för Dolphin SaySo med Bookshelf. Som ett nästa steg i vår strategi kring möjligheten att ladda ner inlästa läromedel gör vi det nu möjligt att komma åt inlästa läromedel via Dolphin SaySo med Bookshelf. Läs mer här>>.

Hittar du något som inte ser bra ut så hör gärna av dig till kundtjänst eller till synpunkter@inlasningstjanst.se

Inläsningtjänst blir innehållsleverantör till Dolphin SaySo. Det innebär att alla abonnemangskunder som använder Dolphin SaySo kan ladda ner Inläsningstjänsts läromedel direkt i den inbyggda bokhyllan i programmet.  

Inläsningstjänst är den största leverantören av inlästa läromedel i Sverige. Att göra det lätt för elever runtom i Sverige att ladda ner och utnyttja dessa läromedel är mycket viktigt. Därför jobbar vi med Dolphin för att göra det möjligt att ladda ner våra läromedel direkt i Dolphins programvara SaySo. 

SaySo är en kombination av marknadens bästa  DAISY-spelare och en bokhyllefunktion för att elever och lärare lätt skall kunna hålla reda på sina ljud- och talböcker. Att  Inläsningstjänst nu finns med som innhållsleverantör i SaySo kommer förenkla mycket för både elever och lärare runtom i Sverige. Eleverna kan nu själva hämta hem de böcker som de vill nyttja.

Funktionen finns tillgänglig för Inläsningtjänsts alla abonnemangskunder. Du kan läsa mer om våra abonnemang på inlästa läromedel här.

 

Nu finns Kamratposten som en del av våra abonnemang! Sprid det till alla ungdomar som idag inte har möjlighet att ta del av Kamratpostens spännande läsning. Nytt nummer kommer ut var tredje vecka. För er som ännu inte är abonnemangskunder, går det också att prenumerera på Kamratposten. Kontakta kundtjänst för mer info.