Läslyft med Polylino

Vi har skapat ett Läslyft med Polylino i samarbete med Marie Trapp och Katrin Olsson, för att öka elevernas läsintresse! Polylino främjar läsengagemang, läsförståelse, utvecklar elevens läsflyt och stärker modersmålet och flerspråkigheten. Polylino stärker elevens läsning!

Marie och Katrin har skrivit arbetsmaterialet och med denna vägledning vill de guida dig och dina kollegor genom ett kollegialt lärande kring läsning utifrån Barbro Westlunds handledning och texterna i Polylino.

För att kunna “packa upp” Barbros gedigna handledning i Polylino har de gjort ett förslag på en lärmodul där de varvar inläsning, diskussioner och workshops.

Fyll i formuläret nedan för att ta del av materialet ”Läslyft med Polylino”.

Har du inte Polylino? Testa gratis i 30 dagar.

circle-large-outline-T40
circle-large-outline-O40

 

 

Se denna korta introduktionsvideo där Marie och Katrin presenterar Läslyft med Polylino. 

Rapport om läsning i grundskolan

SKOLINSPEKTIONENS RAPPORT – LÄSFRÄMJANDE ARBETE I GRUNDSKOLAN

Skolinspektionen har nu granskat kvaliteten på det läsfrämjande arbetet med fokus på undervisningen i svenska i årskurs 4-6. Granskningen har inriktats mot såväl svensklärarnas arbete med att integrera läsfrämjande inslag i undervisningen som mot skolornas övergripande strategiska läsfrämjande arbete. Resultatet visar bland annat att alla skolor i granskningen behöver höja kvaliteten i sitt arbete med läsfrämjande insatser. Läs rapporten 

Jag vill ha arbetsmaterialet Läslyft med Polylino!

Fyll i formuläret och du får materialet skickat till den angivna e-postadressen.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!