Inspirationsfilmer

Här samlar vi filmer som vi hoppas inspirerar och ger kunskap om våra tjänster.

Poly och Glutt lyssnar på böcker

Polyglutt kan användas på olika sätt. Barnen kan lyssna själva eller tillsammans med ”kompishörlurar”. Man kan använda sig av en storbildsskärm så blir det lättare för alla att se. I denna film visar Poly och Glutt hur de brukar lyssna på böcker.

Julia 17 år om inlästa läromedel

Julia går andra året på gymnasiet och hon använder sig av inlästa läromedel för att ta till sig kunskap. Varför, i vilka ämnen och när hon lyssnar på sina läromedel hör ni henne berätta om i filmen.

Barns tankar om Polyglutt

Vi har frågat Leonora 6 år och Aston 4 år vad de tycker om Polyglutt och vilken deras favoritboken är. Hör deras tankar i filmen.

Elevers tankar om att lyssna på läromedel

Varför är det bra att kunna lyssna på läromedel? Det frågade vi elever i klass 4B på Lilla Adolf Fredriks skola i Stockholm.

Greppa ämnet på flera språk!

Begreppafilmer är en nyhet från ILT Inläsningstjänst; korta filmer som förklarar nyckelbegrepp i NO och SO (just nu åk 7-9).

Inlästa läromedel öppnar upp möjligheter

Petra Hübinette på Lilla Adolf Fredriks skola berättar varför hon började använda tjänsten Inlästa läromedel. ”För många elever är nyckeln till kunskap via öronen och då är det en fantastisk möjlighet.”

Så kan du använda Inlästa läromedel för alla elever

Petra Hübinette arbetar som speciallärare på Lilla Adolf Fredrik i Stockholm. Hon använder tjänsten Inlästa läromedel för att skapa likvärdighet bland eleverna. I filmen berättar Petra hur hon introducerar tjänsten för sina elever, vad de tycker om att lyssna på läromedel och vilken nytta den ger både henne och eleverna.

Tips på hur du kan introducera Inlästa läromedel

Här är några tips från Petra Hübinette på Lilla Adolf Fredriks skola på hur hon introducerar Inlästa läromedel.

Alla elever får samma möjlighet att ta till sig kunskap

Petra Hübinette på Lilla Adolf Fredriks skola berättar hur elever som har det lite kämpigt får samma möjligheter som alla andra genom att kunna lyssna till sig kunskap.

Polyglutt skola i klassrummet

Arbeta med Polyglutt på storbild med hela klassen, i små grupper och enskilt. Polyglutt inkludera fler elever i undervisningen med böcker inlästa på upp till 45 språk och TAKK- och teckenspråksfilmer.

Elevers tankar om Polyglutt skola

Vi frågade elever i klass 1A på Enskede byskola vad de tycker om Polyglutt skola. De gillar bland annat att det finns många olika böcker, att man kan lyssna på olika språk och att man kan lära sig nya saker från alla faktaböcker som finns i appen.

Rektor Carola Sandberg om Polyglutt skola

Carola Sandberg, rektor på Enskede byskola, nämner bland annat likvärdighetsaspekten och att appen är enkel att komma igång med och använda.

Digitala verktyg i skolan – vad ska man tänka på?

Hör Niclas Ternedal, IT-samordnare på Lilla Adolf Fredriks skola i Stockholm, berätta om vad han tycker är viktig vad gäller digitalisering i skolan. Han ger också konkreta tips på hur du kan utvärdera en ny digital tjänst.

Inlästa läromedel skapar samma förutsättningar för alla elever

Här berättar Emelie Strandberg, mellanstadielärare, på vilka sätt Inlästa läromedel underlättar både för eleverna och för henne som lärare. Emelie tycker att tjänsten bidrar till alla elever kan delta på samma villkor.

Tips på hur du kan introducera Inlästa läromedel vid terminsstart

Här berättar Emelie Strandberg, mellanstadielärare, hur hon introducerar Inlästa läromedel för alla elever vid terminsstart.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!