Ystads kommun köpte nyligen Polyglutt Home Access till alla sina kommunala förskolor! Fantastiskt roligt säger vi och hej Anki Demred Klinga, som arbetar på Ystads kommun som Utvecklingsledare för Kultur- och utbildningsförvaltningen.

Varför valde ni att köp in Polyglutt Home Access?

Våra förskolor har sedan flera år haft Polyglutt, vilket har kommit att bli ett väldigt uppskattat verktyg bland både pedagoger och barn. Vi kände därmed redan till alla fördelar med tjänsten. Förskolans uppdrag är bland annat att utveckla barns språk, och vi tror att Polyglutt Home Access kan hjälpa till att skapa en brygga mellan förskolan och hemmet, och att detta kan vara ett av verktygen som stöttar språkutvecklingen, oavsett vilket språklig bakgrund barnet har.

Vi är medvetna om att det finns viss kritik mot skärmtid för yngre barn, men här kan vi visa föräldrarna hur vi med stöd av läroplanen arbetar med digitala applikationer med god kvalitet. Polyglutt är en inkluderande, intuitiv och pedagogisk tjänst, med mycket hög kvalitet.

Vilka kommentarer har ni fått från vårdnadshavare?

Många tycker att det är en lättnavigerad tjänst med en stor bredd på böcker – det finns något för alla barn i alla åldrar!

Nu hoppas vi på mysiga lässtunder med ökad språkutveckling!

Läs mer om Polyglutt Home Access

Relaterade nyheter

Prova gratis!

Signa upp dig här för att prova på tjänsten.