Intervjuer

”Med Polyglutt kan jag inkludera alla barn”

Vi var på besök hos klass 1b på Munkmoraskolan på Värmdö utanför Stockholm för att träffa Teresa Leijonhufvud och hennes elever och se hur de arbetar med Polyglutt. Teresa har varit nominerad till Guldäpplet och driver den populära Facebooksidan Mitt lilla klassrum. Självklart passade vi på att ställa några frågor till Teresa.

Hej Teresa, vad kul att vara här! Berätta hur ni börjar dagen i ditt klassrum.
Vi börjar varje morgon med högläsning tillsammans med Polyglutt. Jag väljer en bok som eleverna får lyssna på samtidigt som dom exempelvis ritar. Det skapar ett lugn och gör att vi börjar dagen på rätt sätt.

Teresa Leijonhufvud instruerar på Smartboard

Finns det någon favoritbok bland eleverna?
Alla har olika favoriter men faktaböcker är väldigt populärt.

Förutom det självklara som högläsning, hur använder ni Polyglutt?
Jag skapar bokhyllor efter teman som vi arbetar med. Nu senast var det myror. Då väljer jag ut böcker som handlar om myror och så arbetar vi med dem.

Jag har också börjat skicka hem läsläxor med Polyglutt. Barnen får lyssna hemma och sen skriva en recension om boken. Det är också bra att ha läsläxan med Polyglutt med tanke på de barn som har annat modersmål än svenska hemma. Då blir det lättare att inkludera föräldrarna i läxan.

Mitt nästa steg är att börja jobba med lättlästa böcker tillsammans med barnen.

Vilken bok ska jag välja?

Vad är det bästa med Polyglutt?
Att det är enkelt att individanpassa. Det är väldigt olika nivå på barnens läskunnighet i klassen och med Polyglutt kan jag inkludera alla. Det är också väldigt bra att vi både kan lyssna och läsa själva.

Tack Teresa och klass 1b för att vi fick hälsa på!