Nu förstärker vi vårt Implementation team med en ny roll som Global Head of Implementation som ska bidra till att säkra våra kunders användning i Sverige och globalt, samt överträffa kundernas förväntningar på implementering! Vi vill på sikt bli ”best- in class” inom detta område. För att bidra till en mer likvärdig utbildning som är en viktig del av visionen för ILT Education tror vi att implementation och utbildning är nyckeln till att göra impact på riktigt ute hos våra kunder. Därmed introducerar vi Martin Ekholm med fem korta frågor, vidare kommer våra kunder få följa vår utvecklingsresa inom detta område ihop med Martin och övrigt team på ILT Education.

Hej Martin! Berätta lite kort om vad du gjort tidigare och hur du tror dessa erfarenheter kommer att hjälpa dig i ditt uppdrag?

Jag blev färdig grundskollärare år 2000. Jag arbetade i tio år som lärare innan jag fick chansen att arbeta centralt med digitaliseringsfrågor kring skolan i Ystads kommun. I rollen som digital utvecklingsledare drev jag tillsammans med kollegor utvecklingsarbetet kring hur vi kan utnyttja tekniken på bästa möjliga sätt i skola och förskola. Parallellt reste jag runt en hel del i Sverige och stöttade pedagoger kring användningen av digitala verktyg i skolan.

Sedan tre år har jag arbetat på Clio, Bonnier Educations digitala läromedel. På Clio har jag gjort lite allt möjligt, med min bakgrund inom kommun och förvaltning gör att det har fallit sig naturligt att jag skött en del centrala kontakter i kommunerna. Efter 18 år i kommunal verksamhet tyckte jag det var spännande att prova på ett privat företag.

Jag tror att min bakgrund gör att jag kan se behov hos huvudmän, skolor och förskolor från många olika vinklar. Både som lärare och utvecklingsledare var jag väldigt ”hands-on” samtidigt som jag även har arbetat med större strategiska beslut och utmaningar i både Ystad och på Clio. Jag tror att just den kombinationen kommer komma väl till pass i mitt nya uppdrag på ILT.

Du har jobbat länge inom Edtech, vad ser du som de stora möjligheterna men även utmaningar inom branschen?

Det första jag kommer att tänka på kan nog ses som både en möjlighet och en utmaning. Möjligheten är att ta tillvara på möjligheterna vi inte haft tidigare med de digitala verktygen och utmaningen blir att veta när den tillför något. Vi behöver inse att frågan om digitala verktyg i skolan inte är svart eller vit. Vi tar inte bort den fysiska boken från utbildningen bara för att vi använder datorer eller iPads. Förskollärarens och lärarens roll är att utifrån varje barn och elev hitta de sätt som får hen att nå så långt som möjligt. Ju större verktygslåda som finns att tillgå, ju större är möjligheten att nå målen. Digital kompetens handlar inte bara om att kunna välja verktyg, utan även om att ha förmågan att välja analogt när det är bäst lämpat för uppgiften.

Hur ser du ILT´s tjänster matcha övriga ekosystemet ute på skolorna?

ILT’s tjänster er de perfekta pusselbitarna i det övriga ekosystemet. Ett viktigt uppdrag för huvudmän och skolor är att stärka likvärdigheten i utbildningen och genom att använda ILT’s tjänster förstärker vi möjligheten till just detta.

Vad tycker du är riktigt roligt på jobbet?

Jag älskar att göra skillnad. I både det stora och det lilla. Att ha varierande uppgifter gör att jag trivs. Sen är jag en lagspelare. När teamet jobbar tillsammans mot ett gemensamt mål och alla gör sitt yttersta för att lyckas… Ja, då går tiden fort.

Ditt uppdrag kommer vara nationellt men även globalt, vad tror du kommer vara mest spännande på den resan?

På det nationella planet är det spännande och se hur vi kan utveckla tjänsterna och jobba mot att förbättra kundupplevelsen ytterligare. Globalt ska det bli otroligt spännande att sätta mig in i de olika ländernas skolsystem, lära mig mer om hur dessa funkar och tillsammans med teamen hitta bästa möjliga lösning på de utmaningar som finns.

Hur kommer det sig att du valde att hoppa på tåget med ILT Education?

ILT känns som ett otroligt spännande och intressant företag som vill framåt. Det faktum att de är marknadsledande och ändå inte slår sig till ro utan ständigt vill utvecklas och göra saker bättre för kunderna är talande. De personer jag träffat är fantastiska med ett starkt driv, otrolig energi och vilja att göra skillnad. Ser verkligen fram emot att bli en del av ILT-familjen.

Vill också passa på att berätta att vi har tjänster ute till teamet. Vill du vara en del av vår framtida resa? Tveka då inte att söka tjänsten som Implementation Manager. 


Relaterade nyheter

Prova gratis!

Signa upp dig här för att prova på tjänsten.