Lena Hast Gustafsson jobbar som IKT-pedagog och har varit med i processen där Lärvux i Öckerö kommun har köpt in Inlästa läromedel. Vi ville såklart höra mer om det!

Hej Lena, berätta lite kort om dig själv och ditt arbete.

Jag heter Lena och arbetar sedan några år som IKT-pedagog i Öckerö kommun. Är utbildad dietist men halkade in i skolans värld först som barnskötare i förskola och sedan som resurs i skolan. Under åren i förskola och skola hade jag IKT-ansvar på de enheter jag arbetade på och det ledde fram till att jag fick möjlighet att börja arbeta som IKT-pedagog. Med ett brinnande teknikintresse och ett ömmande hjärta för barn med svårigheter fascineras jag av de digitala tjänster och möjligheter som finns idag och som på många olika sätt förstärker förmågan att ta till sig kunskap och gör skoldagen roligare.

lena-225×300

Lena Hast Gustafsson

Ni har precis börjat använda Inlästa läromedel. Hur går det?

Inom grundskolan har vi använt Inlästa läromedel under flera år och det är flitigt använt och mycket uppskattat. Vi köpte precis till tjänsten för Lärvux och har precis börjat användandet.

Varför valde ni att köpa in Inlästa läromedel?

En lärare på Lärvux kontaktade mig och frågade vad det finns för inlästa läromedel kring trafikkunskap då en elev är intresserad av att lära sig mer om det. Jag sökte i Inlästa läromedel på trafik och hittade många titlar på ämnet varav några finns i en lättläst variant.  Jag och läraren insåg att Inlästa läromedel är något som eleverna på Lärvux skulle ha stor nytta och glädje av och därför köpte vi till tjänsten för Lärvux.

Har du något tips att dela med dig av?

Var nyfiken och våga testa!

Tack Lena för att vi fick en pratstund med dig!

Relaterade nyheter

Prova gratis!

Signa upp dig här för att prova på tjänsten.