Hej Anna-Sofia! Du arbetar på ILT som Content Development Manager, berätta kort vad det innebär:

Jag är innehållsansvarig för vårt utbud i Polyglutt som är vår bilderbokstjänst för förskolan och Polylino Skola som är vår boktjänst för skolan. Det innebär att, tillsammans med vårt innehållsteam bestämma vilka böcker vi tar in i tjänsten, samarbetar med förlag och utvecklar innehåll och funktioner i våra tjänster.

Vi kommer få ser fler böcker för elever i åk 7-9 i Polylino skola, berätta om utbudet?

Sätta åldersgräns på böcker:
Vi kommer synliggöra vårt utbud för åk 7-9 mer än tidigare. Nu har vi en ny funktion där lärare kan ställa in en åldersgräns för vilka böcker deras elever ska ha tillgång till. Detta tycker vi är viktigt för att lärare med yngre elever ska känna sig trygga att eleverna inte kommer åt titlar som är menade för äldre elever.
Nya bokhyllor för åk 7-9:
Detta gör det möjligt för oss att skapa bokhyllor riktade till de äldre läsarna. Utbudet för målgruppen årskurs 7-9 har en väldig bredd och vi strävar efter att det ska finnas något för alla. I detta utbud så finns böcker som tar upp svåra och tuffa ämnen, ångest, dystopier, sex och hederskultur. Självfallet har vi många böcker som inte har tunga och tuffa ämnen också.
Läsförståelsefrågor:
Bland de hundratals titlarna så finns det ca 120 titlar som har läsförståelsefrågor eller uppgifter kopplade till böckerna så att lärare kan få ett bra stöd i sitt arbete i klassrummet.
Boktips för elever på högstadiet:
Svårt, finns så otroligt mycket inom olika genre. Kommer finnas en bokhylla med klassiker, en del finns även i lättlästa versioner som t.ex Djurens gård (Animal Farm) som även har läsförståelsefrågor. Sedan gillar jag att läsa om intressanta personer och lära mig mer om deras liv som t.ex Hédi Fried. Simon & Sophie av Emma Granholm, är ett tips på en bra skönlitterär bok.

Jag tycker väldigt mycket om böcker som handlar om det som berör och belyser det som många i åk 7–9 går igenom och upplever. Böcker som kan stötta elever genom identifikation eller öka förståelsen för andra. Vi vill ju med vår tjänst göra litteratur lättillgängligt för alla och önskar att vårt utbud bidrar till en positiv relation till litteratur och läsning.

Läs mer här om hur du sätter åldersgräns på böcker

 

anna_sofia-e1662465971435

Tack Anna-Sofia!

Relaterade nyheter

Prova gratis!

Signa upp dig här för att prova på tjänsten.