Vi öppnar upp våra flerspråkiga tjänster

Som svar på den fortsatta humanitära krisen i Ukraina har vi beslutat att öppna upp våra flerspråkiga digitala tjänster Polyglutt, Polylino skola och Begreppa.

För oss på ILT Inläsningstjänst/ILT Education innebär detta också att vi snabbt behöver ställa om, framför allt i våra tjänster. Vi känner igen situationen från 2015 då svenska mottagandet blev stort och behovet av våra tjänster ökade kraftigt. Nu laddar vi med stor kraft för att möta svenska skolans behov av att stötta ukrainska elever.

Nedan ser ni vad som nu görs i våra olika tjänster för att möta efterfrågan:

Polylino skola: En serie lättlästa böcker på ukrainska finns nu i tjänsten. Vi drar igång översättningar av vår populära faktaserie som redan finns inlästa på många språk samt med text på många språk. I Polylino skola finns över 4000 böcker inlästa på fler än 60 språk.

Polyglutt förskola: Fler böcker kommer översättas till ukrainska, samt att det nu finns böcker med text på ukrainska från ukrainska förlag. Fler böcker kommer tillkomma under våren. I Polyglutt finns över 3000 böcker inlästa på fler än 60 språk.

Begreppa: Nu finns filmer med både undertexter och ljud på ukrainska. 40 filmer per vecka kommer att adderas under hela våren. Vi har även påbörjat arbetet med undertexter på ryska, ca 80 filmer i månaden kommer ut fram till sommaren. Läromedelsguider på modersmål: Läromedelsguider har varit ett djupare stöd för elever med annat modersmål. Vi vrider nu runt produktionen och ökar takten för att få in många guider på just ukrainska. Fokus är det teoretiska ämnena i SO och NO för åk 4-6 och åk 7-9.

För att komma åt Polyglutt, Polylino skola och Begreppa gratis, följ länkarna nedan och använd dessa inloggningsuppgifter:

Polyglutt förskola
Användarnamn: HelpUkraine
Lösenord: Peacenow

Webbversion
iOS
Android

Polylino skola
Användarnamn: HelpUkraineschool
Lösenord: Peacenow

Webbversion
iOS
Android

Begreppa
app.begreppa.se
Användarnamn: Helpukrainebegreppa
Lösenord: Peacenow

 

circle-large-outline-T40
circle-large-outline-O40

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!