Förskolebarnens litteraturpris 2022

För att öka barns intresse för böcker och läsning delar vi för fjärde året i rad ut Förskolebarnens litteraturpris – ett pris där förskolebarnen röstar på sin favoritbok! Genom att lyfta fram ett urval av bilderböcker ges pedagoger och barn en möjlighet att arbeta under en längre period med böckerna på olika språkutvecklande sätt som passar barngruppen.

En urvalsgrupp bestående av Anna Hällgren, bibliotekarie och läsinspiratör, och Camilla Bengtsson, utbildad förskollärare och produktägare för Polyglutt, har tagit fram 20 titlar som är med och tävlar om barnens röst. En ”bubblare” kommer också tas fram via omröstning och finnas med i urvalet. Böckerna är utvalda utifrån kriterier så som genre, läsålder, ämnesbredd och uttryck. Nominerade titlar presenteras av Anna Hällgren, den 30 september, på ett digitalt lanseringsevent, anmäl dig här!

Alla nominerade böcker kommer finnas i Polyglutt. Om du inte har tillgång till Polyglutt men vill testa gratis i 30 dagar gör du det här!

circle-large-outline-T40
circle-large-outline-O40

Vinnaren år 2021

Vinnande boken år 2021 blev: Dagspöket på sjukhus av Jujja Wieslander/Jens Ahlbom, Rabén och Sjögren.

Läs mer här

Grattis Förskolan Klippan i Jönköping

Den förskola som lämnat bäst motivering till Förskolebarnens litteraturpris 2021 av den vinnande boken är Klippan, avd. Smaragden, i Jönköping! ”Roligt att vi vunnit över HELA Sverige”, säger barnen på Förskolan Klippan.

Läs mer här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!