Förskolebarnens litteraturpris 2022

För att öka barns intresse för böcker och läsning delar vi för fjärde året i rad ut Förskolebarnens litteraturpris – ett pris där förskolebarnen röstar på sin favoritbok! Genom att lyfta fram ett urval av bilderböcker ges pedagoger och barn en möjlighet att arbeta under en längre period med böckerna på olika språkutvecklande sätt som passar barngruppen.

En urvalsgrupp bestående av Anna Hällgren, bibliotekarie och läsinspiratör, och Camilla Bengtsson, utbildad förskollärare och produktägare för Polyglutt, har tagit fram 21 titlar som är med och tävlar om barnens röst. En ”bubblare” finns också med i urvalet och togs fram via omröstning. Titlarna är utvalda utifrån kriterier så som genre, läsålder, ämnesbredd och uttryck. Nominerade titlar presenterades digitalt av Anna Hällgren, den 30e september.

Alla nominerade böcker finns i Polyglutt. Om du inte har tillgång till Polyglutt men vill testa gratis i 30 dagar gör du det här!

circle-large-outline-T40
circle-large-outline-O40

Vinnare i Förskolebarnens litteraturpris 2022 – Bajskorv

PDF:er att skriva ut

Datum att förhålla sig till

Den förskola som lämnar in bäst motivering under röstningsomgång nummer två vinner 10 000 kr och ett bokpaket med nästan alla nominerade 21 titlar i fysisk form. Även författare/illustratör till vinnande bok vinner 10 000kr att dela på.Lycka till med projektet! 

Årets jury

Juryn består år 2022 av Johan Anderblad, programledare och barnboksförfattare, Agneta Edwards, litteraturpedagog, Johanna Ringertz, förläggare barn-och ungdomsböcker Natur och Kultur, Emili Kvarnström Svensson, marknadsansvarig Alfabeta Bokförlag, Stina Zethraeus, redaktör och editor Bonnier förlagen och Maja Nicklasson, marknadsansvarig Sverige på ILT Inläsningstjänst.

Vilken av de fem böckerna är barnens favorit? Rösta och lämna

er motivering senast 27 april 2022.

Lämna en röst och motivering per avdelning.

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!