Förskolebarnens litteraturpris

För att öka barns intresse för böcker och läsning delar vi för tredje året i rad ut Förskolebarnens litteraturpris – ett pris där förskolebarnen röstar på sin favoritbok! Genom att lyfta fram ett urval av bilderböcker ges pedagoger och barn en möjlighet att arbeta under en längre period med böckerna på olika språkutvecklande sätt som passar barngruppen.

En urvalsgrupp bestående av Anna Hällgren, bibliotekarie och läsinspiratör, Camilla Bengtsson, utbildad förskollärare och produktägare för Polyglutt och Louise Mehdipoor, förskolerektor har tagit fram 30 titlar som är med och tävlar om barnens röst. En bubblare som tagits fram via en omröstning finns också med i urvalet. Böckerna är utvalda utifrån kriterier så som genre, läsålder, ämnesbredd och uttryck.

Du hittar alla böcker i Polyglutt. Om du inte har tillgång till Polyglutt men vill testa gratis i 30 dagar gör du det här!

circle-large-outline-T40
circle-large-outline-O40

Vinnaren 2021

Ni har röstat och vi har fått fram en vinnande bok! Vi säger grattis till Dagspöket på sjukhus Jujja Wieslander/Jens Ahlbom, Rabén och Sjögren.

Tack till alla förskolor runt om i landet som varit med och röstat! Vi är tillbaka i höst med en ny omgång av Förskolebarnens litteraturpris.

Läs mer här

Grattis Förskolan Klippan i Jönköping

Den förskola som lämnat bäst motivering av den vinnande boken har utsetts och vi säger grattis till Klippan, avd. Smaragden, i Jönköping!

”Roligt att vi vunnit över HELA Sverige”, säger barnen på Förskolan Klippan.

Vinsten består av 10 000 kr, ett bokpaket samt ett trevligt firande.

Läs mer här

Juryn består av programledare Johan Anderblad, litteraturpedagog Agneta Edwards, representanter från förlagen Alfabeta, Bonnier Carlsen, Natur & Kultur och Alexandra Blomberg från ILT Inläsningstjänst.

Samarbetspartners till priset är förlagen Alfabeta, Alvina, Berghs, Bokmässan, Bok-Makaren, Bonnier Carlsen, Gothia Fortbildning, Natur & Kultur, Nypon, Opal och stiftelsen Friends.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!