Event

Digital förskolekväll med Alfons Åberg

5 oktober

17.00, Online

Välkommen till en digital förskolekväll som riktar sig till dig som är pedagog. Under kvällen berättar Stiftelsen Friends och Bok-Makaren om Alfons Vänskapslåda, Folkets Bio informerar om sin verksamhet och Polyglutt berättar om deras bilderbokstjänst. Möt serietecknaren Fabian Göranson som illustrerat Astrid Lindgrens älskade filmäventyr Pippi på rymmen och Julia Wiberg, känd från SVT:s ”Djur med Julia”, som skrivit boken Kul i skogen. Rabén & Sjögren presenterar nya barnböcker för förskoleåldern och tävlar ut ett stort Pippihus Villa Villekulla med figurer bland tittarna! Värde 1500 kr från Micki Leksaker.

Friends och Bok-Makaren har tillsammans skapat Alfons vänskapslåda, som är ett metodmaterial riktat till förskolor. Lådan innehåller bland annat Alfonsböcker med handledning, flanosaga, samtalskort, Alfonsdocka, föräldramaterial och ljudböcker. Fokus ligger på att stärka och utveckla barns empati och att få ta del av ämnen kopplade till vänskap.

Folkets Bio berättar om deras knattefilmer och bland annat de populära Alfons-filmerna. De berättar om hur filmen kan ses på förskolebio och om hur ”Vad hände, Alfons Åberg? – kompisfilmen” och Friends pedagogiska paket kan samverka för förskolepedagoger.

Polyglutt är den marknadsledande digitala bilderbokstjänsten för att arbeta med språkutveckling och litteratur i förskolan. Tjänstens unika egenskap är att alla böcker finns inlästa på svenska och många av böckerna finns även inlästa på flera andra språk (inklusive TAKK och TSP).

Rabén & Sjögren berättar om vårens nyheter för förskoleåldern, från nya häftiga bilderböcker till populära klassiker och spännande fakta – och så firar världens bästa Pippi 75 år!

Tid: 17:00 – 18:00
Eventet är kostnadsfritt och kommer ske digitalt via Zoom. Länk kommer i din mejl några dagar innan eventet.
OBS. Begränsat antal platser, först till kvarn.

Anmäl dig här