Så här gör du!

Använd Begreppa med dina elever
Begreppa- Instruktionsfilm. Så här kan du jobba med de olika verktygen inne i Begreppa: filmer, fördjupning, quiz samt guider på modersmålet.
Hitta film och navigera
Begreppa - Instruktionsfilm Lär dig hitta Begreppa -filmer genom fritextsökning, söka per ämne, byta språk på filmen och undertexter. Här visar vi också hur du kan skapa en djuplänk att t.ex. dela med eleverna.
Quiz och fördjupning i Begreppa
Begreppa - Instruktionsfilm Så här kan du jobba med quiz och fördjupning för att förstå begreppen från kursplanerna.

Lär dig mer

Webinar on-demand: Begreppa
Kort webinar där du lär dig det du behöver veta om Begreppa.
Om Begreppa - för elev och vårdnadshavare
Hur kan du som elev få hjälp att "Förstå Begreppen och Greppa ämnet"? På 2,5 min beskriver Daniel på ILT vad vår tjänst "Begreppa" är (fd studiestöd på modersmål) och hur du som elev kan använda den för att lättare förstå innehållet i skolan.
Webinar - Nya möjligheter för ditt flerspråkiga klassrum
Du får en presentation av smarta verktyg från ILT för din undervisning och hur dessa fungerar i Gleerups digitala läromedel. Vi vill göra ditt arbete som lärare lite enklare och samtidigt underlätta elevernas vardag.

Inspireras av andra

Greppa ämnet på flera språk!
Begreppafilmer är en nyhet från ILT Inläsningstjänst; korta filmer som förklarar nyckelbegrepp i NO och SO (just nu åk 7-9 och 4-6). Filmerna finns på svenska, engelska, arabiska, somaliska, dari och tigrinja.

Bra att ha

Vanliga frågor

Vi rekommenderar

Lämna önskemål

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!